Kategorije
VIJESTI

Pacijenti se od doktorice Branke Pekić opraštaju emotivnim riječima: “Pod granatama je žene porađala“

U Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu danas je održana komemoracija povodom smrti načelnice Odjeljenja ginekologije i akušerstva u Bolnici “Srbija” Branke Pekić Semiz, u prisustvu porodice, brojnih prijatelja i kolega, kao i gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

Ćosić je istakao da je doktorka Branka Pekić Semiz bila vrhunski stručnjak i da je svaki susret sa njom bio poseban.

On je naglasio da smrt ne može pobijediti život koji je donosio i doprinosio stvaranju mnogih drugih života, te da doktorka Branka nastavlja da živi u srcima više od 2.500 djece kojima je pomogla da dođu na ovaj svijet.

Predsjednik Upravnog odbora Bolnice “Srbija” Slavko Ždrale rekao je da je primarijus doktor Branka Pekić Semiz ostavila veliki trag u srpskom narodu sa primarijusom doktorom Vladimirom Mehmedpašićem kada je u podrumskim prostorijama pod granatama porađala mnogobrojne žene.

Branka Pekić Semiz preminula je juče. Rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu.

Titula primarijusa dodijeljena joj je 7. aprila ove godine.

Aktivno je učestvovala u radu Predsjedništva Udruženja ginekologa-opstetričara Republike Srpske, te Skupštine Društva doktora Republike Srpske.

Objavila je više radova koje je prezentovala na brojnim stručnim skupovima. U Bolnici “Srbija” bila je zaposlena od 1996. godine.

Ne mogu da vjerujem. Pozdravile smo se u nedjelju, nakon što mi je pomogla da na svijet dođe moja četvrta beba. Sva četiri puta me je porodila carskim rezom. Jako mi je žao. Djelovala je toliko sigurna u sebe, toliko jako, a to je u stvari mene ohrabrivala, posebno ovaj posljednji put.

Ovo je samo jedna od od brojnih poruka na društvenim mrežama, nakon što je objavljena informacija o smrti poznate doktorke Branke Pekić-Semiz, koja se ubila u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

Doktorica Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije, koja je pomogla da na svijet dođe više od 2.500 beba.

Protekla dva dana brojne radne kolege i bivši pacijenti opraštaju se od doktorke preko društvenih mreža.

Ističu da se radilo o jednoj od najboljih ljekara u pomenutoj bolnici i koja je uvijek bila tu za svoje pacijente.

– U nedjelju joj rekoh: Bog vas čuvao doktorka! Duša… Ko zna koliko je patila. Bog da joj dušu prosti! Vječnaja pamjat – piše u jednom od komentara.

Drugi ističu da će tek sada svi shvatiti i cijeniti kakvu su doktorku imali.

– Dobar čovjek, dobar ljekar. Hvala ti za Miljanu i Milana, rođene u nemogućim uslovima na Ilidži 1992. i 1996. Slava ti. Iskreno saučešće porodici – navela je jedna od bivših pacijenata doktorke Pekić-Semiz.

– Bože, ne mogu da vjerujem, počivaj u miru i hvala ti za svaku toplu riječ i ohrabrenje na prijemu sa mojim trećim djetetom. Nikad neću zaboraviti vaše tople riječi koje su glasile: “Sine srećno i javi nam se sa najljepšim vijestima”. I hvala bogu tako je i bilo. Vječna vam slava i hvala – napisao je izvjesni Skopina.

– Draga moja doktorice hvala vam za sve. Hvala vam za moga anđela Vukašina, koji je došao 1995. na ovaj svijet uz vašu i Božiju pomoć. Hvala vam što ste postojali i vječno će te postojati u našim srcima. Putujte sa anđelima u bolji i čistiji svijet. Vaš lik će duboko biti urezan u naše srce. Mnogo će te mi nedostajati jer smo se viđale svakog dana. Volim vas – stoji u komentarima.

Od doktorke se oprostio i Stefan Majdov, brat poznatog džudiste Nemanje Majdova.

– Neka vam Bog sudi po vašim dobrim djelima koja su mnogobrojna… Koliko samo novih života ste donijeli i spasili. Hvala vam za sve – napisao je Majdov.

Doktorka Branka Pekić Semiz rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu.

Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu.

CrnaHronikaInfo

Napišite Komentar..