Pandurević upozorava da je plin poskupio za skoro 20 posto uprkos Dodikovim tvrdnjama: Predizborni selfi sa Putinom i šarene laže

Кaže da bi se domaća vlast trebala ugledati na Srbiju i vidjeti šta su oni uradili kako bi stanovništvo bilo pošteđeno poskupljenja.

Julski račun za gas koji je upravo stigao potpuno je ogolio sve režimske laži o tobožnjoj brizi za narod u kojima su tvrdili da ovaj energent neće poskupiti.

Poručila je članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević, koja kaže da su se veoma brzo izjalovile priče lidera SNSD, Milorada Dodika kako je sa Putinom dogovorio da poskupljenja neće biti do kraja godine.

– Samo prije 20 dana, kada je Vlada FBiH donijela odluku o poskupljenju gasa i to na zahtjev ruskog dobavljača ”Gazproma” i kada sam rekla da i nama u Istočnom Sarajevu poskupljuje gas, direktor ”Sarajevo-gasa” iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek samouvjereno me je dematovao – kaže Pandurevićeva.

Ona dodaje da su se tada “upinjali” sa RTRS-a da objasne javnosti kako ona laže, te da je Dodik “tokom onog selfija sve dogovorio sa Putinom”, da nema poskupljenja gasa.

Pandurevićeva podsjeća da su par dana nakon medijskih napada na nju i tvrdnji da cijena gasa ostaje ista, iz Gas Srpske saopštili da će poskupljenje biti do 10 odsto, pa onda 16 odsto.

– Danas je uz račun stiglo obavještenje da je na osnovu odluke Vlade FBiH cijena gasa i za nas potrošače u Istočnom Sarajevu veća od 1. jula i da nam je kubik gasa skuplji za 19,58 odsto. U odnosu na jul prošle godine, poskupljenje je blizu 80 odsto – pojašnjava Pandurevićeva.

Кaže da bi se domaća vlast trebala ugledati na Srbiju i vidjeti šta su oni uradili kako bi stanovništvo bilo pošteđeno poskupljenja.

– Za razliku od Srbije koja zaista ima najpovoljnije cijene gasa i čiji građani nisu suočeni sa poskupljenjem ovog energenta, a koja je obezbijedila i 500 miliona kubika u skladištima u Mađarskoj, mi imamo samo šarene laže naše vlasti – ističe Pandurevićeva. Ona kaže da građani niti znaju hoće li biti gasa, niti hoće li moći plaćati astronomske cijene. Onih mizernih 100 КM penzionerima i borcima, kako ističe Pandurevićeva, biće dovoljno tek da plate jedan zimsku uduplan račun za gas.

– A šta da jedu, Milorade – upitala je Pandurevićeva.

Odgovorna vlast bi, dodaje ona, umjesto što se bavi demantovanjem istine, do sada izašla s mjerama pomoći za subvencionisanje grijanja za socijalno ugrožene kategorije.

– Uz ovakvu vlast, bojim se da će penzioneri ponovo ići u neke kolektivne centre da ugriju malo ruke – upozorava Pandurević.

Podsjeća da je prije mjesec dana Dodik stanovništvu Srpske obećao najjeftiniji gas na tlu Evrope, tvrdeći da je sa predsjednikom Putinom dogovorio da za nas nema poskupljenja do kraja godine.

– Ne vjerujem da je riječ o grešci u prevodu ili da predsjednik Putin nije održao riječ. Jasno je da za pet minuta nisu ni razgovarali o cijenama plina, nego je Dodik samo izmolio jedan predizborni selfi sa Putinom kako bi nam podmetnuo šarenu lažu o cijenama plina. Sada kada smo dobili račune da li još neko može da vjeruje u ono što Dodik govori – upitala je Pandurević.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više