PENZIONERI OČEKIVALI 100 KM POMOĆI OD VLADE PA SE RAZOČARALI. PENZIJA IPAK SAMO 425KM

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Korisnici najnižih penzija koje su 424,43 KM u Kantonu Sarajevo sa oktobarskim penzijama su od Vlade Kantona Sarajevo dobili po 100 KM subvencije za grijanje, a takvih je blizu 40.000 KM.

Mnogi penzioneri, čije su penzije 425 KM, nadali su se će i oni od Vlade KS dobiti subvencije, ali to se nije dogodilo.

– Jučer je poštar mom ocu donio penziju. On je očekivao da će uz penziju dobiti od Kantona Sarajevo obećanih 100 KM. Međutim, 100 KM su dobili samo oni penzioneri koji primaju minimalnu penziju u iznosu 424,43, što mu je potvrdio poštar, dok penzioneri kao što je moj otac i masa njih koji su jučer primili 425,20 KM, što je za nekih 0,80 feninga više od minimalne penzije, nisu dobili navedenu pomoć Kantona Sarajevo.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Pa zar je moguće da nikom od nadležnih nije palo napamet i nije razmatrao tu razliku za oko 0,80 KM između minimalne penzije od 424,43 KM i penzije koja iznosi 425,20 KM?! I ovo ne navodim u ime svog oca, već u ime svih penzionera koji su u istoj situaciji – ogorčen je Ifet L.

U Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje su nam kazali kako je od njih tražen spisak korisnika najnižih penzija u Federaciji, a koje su 424,43 KM.

– Subvencije su išle korisnicima minimalnih penzija i mi smo iz sistema izdvojili spisak tih ljudi. Sada, mogao se eventualno staviti neki raspon, ali uvijek bi bilo onih koji imaju koju marku iznad toga i bili bi nezadovoljni – rečeno nam je u Zavodu PIO FBiH piše Faktor.

CrnaHronikaInfo