“Pobijedit će SDA, La ilahe illallah” – Ko su izvođači hita predizborne kampanje: Jedan je pomoćnik glavnog imama MIZ Kiseljak..

U toku predizborne kampanje stranke se služe svim mogućim sredstvima kako bi doprijeli do glasa birača.

Svega ćemo se naslušati i nagledati do 2. oktobra

Tako ovih dana društvenim mrežama kruži snimak na kojem pristalice stranke SDA pjevaju pjesmu posvećenu ovoj stranci.

Ništa čudno ne bi bilo da pjesma ne podsjeća na ilahiju (muslimanska vjerska pjesma koja svojim sadržajem prvenstveno veliča moć Allaha i ljubav prema Njemu).

Ne zna se kada je nastao ovaj video, ali je postao viralan tokom jučerašnjeg dana.

Ko su izvođači?

Kako mediji prenose, Abdusamed Šljivar je jedan od izvođača, inače pomoćnik glavnog imama MIZ Kiseljak i svršenik Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Drugi na snimku je Faris Berbić, sin imama džamije na Gromiljaku kod Kiseljaka i obojica su interpretatori Kur’ana, mevluda, ilahija i kasida.

Obožavanje lidera stranaka

Osim pomenutog videa, pojedine Facebook stranice dijele videozapis na kojem se vidi glasački listić, te “zaokruživanje” Bakira Izetbegovića.

Nakon toga, na snimku se u kadru vidi još pet glasačkih listića sa još pet glasova lideru SDA.

Riječ je o glasanju iz dijaspore.

Ono što je bizarno je da snimak počinje riječima Bismille, nakon toga se čuje melodija slična onoj od “čuvenog” Baje Malog Knindže, a završava riječima: “Volio je Aliju, sada Bakira, pričao je svima, trijezan i u piću da vjeruje samo Izetbegoviću…”.

Kad je riječ o obožavanju lidera stranaka, titulu “šampionke” u toj “disciplini” bi mogla ponijeti Mirjana Danić Papić koja je krajem 2020. godine predstavila zbirku pjesama pod nazivom “Čovjek istine i mira” posvećena Miloradu Dodiku.

To joj je bila treća posveta zbirke pjesama predsjedniku SNSD-a.

“Ti čuvaš našu zemlju i narod naš, ti čuvaš djecu našu i svi za tebe znaju. Čitav svijet tebe spominje. Čast mi je spomenuti tvoje ime”, samo je jedan od stihova iz zbirke.

Pogledajte video ovdje: https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flasta.drvar%2Fvideos%2F4688172797921721%2F&show_text=0&width=267

Source

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više