Kategorije
VIJESTI

Pobuna strojeva: Bakir Izetbegović je najveći neprijatelj Bošnjaka

Ratno iskustvo Bakira Izetbegović je takvo da on ne vidi problem u ratu.

Prošli put kad su Sarajevo granatirali, snajperisali i na druge načine terorizirali, istočnu Bosnu klali i izmasakrirana bošnjačka tijela prekopavali po nekoliko puta, Izetbegović je, blažen time što ga je napravio Alija, vrijeme provodio u trezoru.

Zato ne čudi s kakvom nepodnošljivom lakoćom Izetbegović jučer na predizbornom skupu saopćava da “smo se prebrojali” za “najcrnji scenario”.

Najcrnji scenario

A najcrnji scenario je valjda ako Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona, onako kako je on to već bio smislio sa svojim dugogodišnjim koalicionim partnerom, “bratom” Draganom Čovićem.

Kada već on nema mrvicu sposobnosti da utječe na procese u državi koju vodi, a očito to ne želi mirno prepustiti ni nekome drugom, Izetbegović je posegao za onim čemu obično pribjegavaju najgluplji među ljudskom rasom – svađi, ratu, nesreći…

I tako se jučerašnjom izjavom Izetbegović svrstao na samo čelo duge kolone neprijatelja Bošnjaka i postao najveće zlo koje je ovaj napaćeni narod mogao izabrati.

I ne samo to. Kao samoproklamirani nacionalni vođa mesijanskog kompleksa Izetbegović ponovo pokušava, zarad svog interesa, od Bošnjaka napraviti divlje pleme, žedno krvi, koje želi ratovati, i time ono malo prijatelja, koji su uporni u dobroti prema nama uprkos njegovoj pogubnoj politici, okrenuti protiv nas.

A čemu to sve?

Vladavina dinastije Izetbegovića približava se kraju, a samo eventualne izmjene po modelu koji je upravo on dogovarao sa Čovićem, idu na ruku njemu i ostalim nacionalistima i šovinistima.

S obzirom na to da se Schmidt susreo sa žestokim otporom, Izetbegović sad igra na kartu revolta međunarodne zajednice, koja bi isprovocirana njegovim ratnohuškačkim izjavama trebala u inat nametnuti sporne izmjene.

Izetbegović je svjestan da samo prepadanjem naroda, “prebrojavanjem”, lažnim zbijanjem nacionalnih redova ima neku šansu da zadrži vlast. Još ranije je to osigurao za političku braću Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Jedan cilj

Dakle, bulažnjenje o nekom prebrojavanju ima samo jedan cilj – pokušati spasiti njega i njegovu uhljebarsku stranku propasti na izborima.

Ne vidi Izetbegović problem ni u tome što njegovi idiotizmi tjeraju ljude iz ove države, jer on je već smislio i rješenje.

Tako je ovaj, zgodićevski rečeno, politički konj osmislio da će mlade koji bježe glavom bez obzira zamijeniti “high tech tehnologijom i robotima”.

Dvostruka je to poruka. Jedna govori u prilog tome da nema pojma o čemu priča, druga je da su svi koji su otišli otpisani, nevažni, zamjenjivi i nisu više dobrodošli. Lagano ćemo ih, da ne primjetimo nikakvu razliku, zamijeniti robotima.

Tako, kada nas Izetbegović povede u rat, neka na čelo vojske stavi svog omiljenog čakijaša Harisa Zahiragića, a uz njega kolone robota.