POČELO JE: Mirnes Ajanović najavio kandidaturu za gradonačelnika Tuzle

VIJESTI

Budući da je dosadašnji gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović odlučio da prihvati mandat u Parlamentu BiH osvojen na posljednjim izborima, uslijedit će prijevremeni izbori za gradonačelnika.

Prvi koji je probio led i poručio da će se kandidaovati za gradonačelnika je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Ajanovićevo saopštenje tim povodom prenosimo u cjelosti:

“Tuzla može biti samoodrživ grad, ekonomski i privredno neovisan od bilo kakvih političkih uticaja, ugodan za život i u službi građana, sa jakim i nezavisnim organima oslobođenim uticaja kulta ličnosti. Kao gradonačelnik izboriću se za pravednu, slobodnu, jaku i sigurnu Tuzlu, za šta je garancija politički angažman od 1990. godine sa tri mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i preko 20 godina djelovanja u Gradskom vijeću Tuzla kao najaktivniji poslanik/vijećnik, bez bilo kakve kompromitacije, uključujući i preko 15 godina angažmana u direktnoj pravnoj-advokatskoj praksi.

Djelujući na svakoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla oko 80 odsto u odnosu na sve ostale vijećnike zajedno, inicirao sam hiljade prijedloga, pa i prema višim organima vlasti od kojih su beneficiju imale i Tuzla i cijela BiH. Na isti način koordiniranim djelovanjem i saradnjom sa svim institucijama u državi na osnovu institucije gradonačelnika mogu za Tuzlu omogućiti veće ekonomske, kulturne, poslovne i druge prilike, a koje su prijeko potrebne svima.

U kampanji za gradonačelnika Tuzle građane ću podsjetiti na dio svog djelovanja kao vijećnika u proteklih 20 godina, a građanima prezentiram Plan djelovanja gradonačelnika sa preko 100 tačaka realnih i brzo sprovodivih mjera za bolju Tuzlu, a dodatno i kapitalne projekte.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Tuzla će biti primjer za cijelu Bosnu i Hercegovinu poštenog, pozitivnog, pravednog i humanog odnosa vlasti prema građanima, a posebno sa aspekta apsolutne zaštite ljudskih prava svih. To garantuje i moj angažman od preko 20 godina predsjednika Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla, a posebno u protekle dvije godine kada su ukinuta ljudska prava svih u svijetu, brutalno i nezapamćeno u civilizaciji,i kada niko od političara ili stranaka, niti bilo ko od službenika bilo kojeg nivoa vlasti ili bilo ko, osim mene i mojih saradnika, nije štitio ustavna prava građana, a u Bosni i Hercegovini zaštitili smo građane od terora i proširili otpor u cijelom svijetu.

U video prezentaciji u prilogu je moja objava sa preko 100 konkretnih aktivnosti koje ću poduzeti kao gradonačelnik Tuzle, a koje su realno izvodljive u kraćem vremenskom periodu i zasnovane su na ličnom iskustvu u svim segmentima funkcionisanja Grada Tuzle – Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća, a od kojih će građani imati konkretne rezultate”, saopštio je Ajanović.

Na nedavno održanim Općim izborima Ajanović je bio kandidat za Parlament BiH ispred svog BOSS-a. Osvojio je značajnih ali nedovoljnih 9881 glasova što je 55,7 posto glasova BOSS-ove liste.

Također, njegova stranka BOSS – Mirnes Ajanović nije osvojila nijedan mandat na bilo kojem nivou za koji se kandidovala iako po ukupnom broju glasova ne zaostaje ili je podjednaka sa strankama kojima se u javnom prostoru daje mnogo više prostora poput PDA Mirsada Kukića, Socijaldemokrata, SBB-a Fahrudina Radončića ili Hrvatske republikanske stranke.