Pogledajte kako izgledaju novi dresovi Zmajeva

SPORT
Podijelite sa prijateljima:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će junske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati u novim dresovima, a portal Klix.ba ekskluzivno vam donosi kako će izgledati oprema naših Zmajeva.Od ranije je poznato da je tehnički sponzor naše reprezentacije proizvođač sportske opreme Kelme koji je u saradnji s Nogometnim savezom BiH kreirao izgled novih dresova.

Posebno specijalizovani dresovi dolaze u dvije garniture. Domaća garnitura je u plavoj boji, a na njoj su prisutni i žuti detalji te motivi zmaja koji će se sasvim sigurno dopasti bh. javnosti.

I gostujući dres, koji je u bijeloj boji, ima motive zmaja na sebi, što je prvi put da neki od proizvođača sportske opreme kreira specijalno za dres reprezentacije BiH, čiji je i nadimak Zmajevi. Gostujući dres ima detalje u plavoj boji na većinski bijeloj varijanti.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

Dresove su predstavili generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Adnan Džemidžić te generalni zastupnik Kelmea za BiH Srđan Jaćimović.

 

“Ovo je početak naše nove priče. Simbioza svega što se do sad radilo. Napokon smo dobili proizvod koji će se probiti na tržište. Nadam se da će i naši igrači polučiti dobar rezultat već u Portugalu. Ovo je korak naprijed. Dobili smo i kvalitet, a i kvantitet i nadam da će navijači BiH biti zadovoljni”, rekao je Džemidžić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Jaćimović je poručio kako se nada da će dresovi zadovoljiti navijače i dodao da su isključivo personalizirani za reprezentaciju BiH.

“Zadovoljan sam i ponosan. Nadam da će se dopasti navijačima. Trudili smo se da dres bude autentičan. Personalizirana je i rađen isključivo za reprezentaciju BiH. Mislim da će se dopasti navijači. Čuo sam da su i igrači zadovoljni kvalitetom dresa. Nadam se da će dres biti sretan za plasman na EP”, rekao je Jaćimović te najavio da će prodaja dresova početi 16. juna putem interneta.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

Podsjetimo, izabranici Faruka Hadžibegića će premijeru u novim dresovima imati u Lisabonu gdje će u subotu igrati utakmicu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv domaćeg Portugala.

Samo tri dana kasnije (20. juna) ugostit ćemo Luksemburg na stadionu Bilino polje u Zenici i to će biti vjerovatno jedna od najbitnijih utakmica u ovogodišnjim kvalifikacijama.

Klix.ba