Pogledajte šta je poručio, zastupnik Bundestaga Adis Ahmetović u programu Face TV-a bez ustezanja: “Ne podržavam nacionalizam ni na jednoj strani!”

VIJESTI

Zastupnik njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović gostovao je u programu Face televizije.

Na početku razgovora je istakao da uživa u Sarajevu i da je veoma dobro raspoložen, a osvrnuo se i na protekle izbore u Bosni i Hercegovini.

Priznao je kako je iz blizine šratio šta je Pokret za državu radio u dijaspori. Naglasio je da ga raduje rezutat Vojina Mijatovića, ali i činjenica da će Pokret imati šest zastupnika u NSRS.

“Sada je jako bitno da se nastavi s tim radom”, istakao je Ahmetović.

“Optužuju me pojedini političari da sam naconalista, ali to nije istina. Smiješno mi je kada kaže da sam Bakirov podanik!”, kazao je on.

Probosanske snage

Govorio je o probosanskim snagama, ali i visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

“Probosanske snage koje su za BiH, najviše rade protiv BiH. Probosanski, probošnjački lobi u svijetu je nikakav.

BiH nije normalna država, potpisujem, ali nemojte narod u BiH praviti nenormalnim! Zadovoljan sam rezultatima Izbora u BiH.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Većina je drugačija od one prije četiri godine! Bošnjaci pokazali da su spremni za progresivne snage. SNSD nema kapacitet kao prije!

Opozicija brojnija! Treba uvesti elektronsko brojanje glasova! Nigdje na svijetu nema da se Izborni zakon mijenja na dan izbora.

Šmit nije sam donio odluku! Šmit donio odluku pod uticajem Hrvatske!

BiH može ubrzo dobiti kandidatski status u EU ako političari ispune uslove koji se traže. Da vidimo ko to blokira evropski put BiH.

Smiješno mi je ono što Juratović priča za mene. Ne podržavam nacionalizam ni na jednoj strani!

Ja sam socijaldemokrata i ne podržavam politiku koja bi mi uzela šansu u Njemačkoj. Nisam naučen da budem dio etničke grupe”, rekao je između ostalog Ahmetović.

Pogledajte cijelo gostovanje.