Pojavio se snimak, pogledajte šta je poručila, Enra Suljić o diplomi Sebije Izetbegović: “Sve je po zakonu!”

VIJESTI

Enra Suljić, koja slovi za desnu ruku direktorici UKCS-a Sebiji Izetbegović, poručila je nakon sjednice Senata da je svu dokumentaciju dostavila senatorima, te da je u slučaju spornih diploma Izetbegović sve legalno.

“Dokumentacija o svim izborima. Od asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora. Svu dokumentaciju je dužan da čuva fakultet, Univerzitet. To je zakonom definirano. I svi oni koji su otuđili, znaju što su to uradili. Postoji dokumentacija koja dovoljno zorno govori da je sve po zakonu”, kazala je.

Na pitanje novinarke N1 Aleksandre Tolj Ružić da li ima dokumentacija koja nedostaje, Suljić kaže:”Ja nisam meritorna u tom segmentu da govorim. Imaju organi koji će to da provjeri. Moj stav je da je sve po zakonu”.

Podsjećamo, Senat UNSA je od Medicinskog fakulteta zatražio da formira ad-hock komisiju kako bi se dodatno razjasnilo da li ima nešto sporno u diplomama Sebije Izetbegović.

Rektor UNSA Rifat Škrijelj kazao je da je bilo dikusije i govora o dvije diplome, profesorice Sebije Izetbegović i gospodina Elmedina Konakovića.

“Bile su tretirane po zahtjevu trećih lica. Jedne od te dvije diplome sam potpisao ja, i nije bilo problema nakon Kantonalne uprave za inspekcije za poslove.

Jedna je Elmedina Konakovića. Konaković danas nije raspravljan na Senatu kao diplomac ili postidoplomac jer je prije sjednice DIF odlučio da tu nema smetnje.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Kada je diploma gospođe Izetbegović u pitanju, njen magistarski rad, Senat je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se u narednih mjesec dana formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak. Ima određenih nedosatatka koje nismo mogli ignorirati.

Imaće pravo gospođa Izetbegović da da izjavu fakultetu i da imamo njeno izjašnjenje”, kazao je Škrijelj.

Istakao je da je ovo historijski važno, da Univerzitet nikoga ne napada i da žele skinuti hipoteku sa svojih pleća.

“Ako se uoče nedostaci oduzeće se diploma gospođi Izetbegović”, rekao je Škrijelj.

Dodao je da se ona uredno izabrala u akademska zvanja, ali da su uočeni neki nedostaci.

“Šta kao iz njoj poznatih razloga nije htjela pokazati dokumente. Na Medicinskom fakultetu se promijenilo pet dekana u pet godina. Ko nam garantuje da u mandatu nekog dekana ona nije predala taj papir koji nedostaje, dokaz o položenim ispitima. Nisam tu da optužujem, samo čekamo da utvrdimo činjenice”, zaključio je Škrijel.

Pogledajte šta je poručila Enra Suljić.

https://twitter.com/N1infoSA/status/1590723573999874048?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1590723573999874048%7Ctwgr%5E56c23523a63af6b4c8180206e593c40e4d617fc7%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bhdijaspora.net%2Fpojavio-se-snimak-pogledajte-sta-je-porucila-enra-suljic-o-diplomi-sebije-izetbegovic-sve-je-po-zakonu%2Fvijesti%2F