POMEO ČOVIĆEVOG KANDIDATA: Ivan Begić je potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda, HDZ-u nije pomogla ni kupovina glasova…

VIJESTI

Nezavisni kandidat Ivan Begić novi je potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska iz reda hrvatskog naroda.

Begić je tu vijest potvrdio na društvenim mrežama.

Podsjetimo, u nedavnom razgovoru za Ljudski.ba Begić je najavio pobjedu nad kandidatom HDZ-a BiH, te otkrio na koji način je Čovićev HDZ kupovao gasove u Republici Srpskoj.

Pred završetak izborne kampanje Ivan Begić, kandidat za potpredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda, optužio je člana Predsjedništva HDZ-a Davora Čordaša i direktora Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljena lica da je vršio malverzacije s donacijama crkvi.

– Imamo dokaz, Davor Čordaš je tražio od katoličkih svećenika da im prebaci 7.000 maraka, a da mu oni vrate tri hiljade. Mnogi su pristali, mnogi nisu, biće krivične prijave. Žao mi je što će mnogi vjerski sliužbenici odgovarati za to. Meni ne znači ništa što su to crkveni ljudi, ako je i predsjednik države, a krade treba odgovarati, za Ljudski.ba je rekao Begić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Snagu mu kaže daje činjenica da ga podržava Mirko Pandža koji je sadašnjeg predsjednika HDZ-a Dragana Čovića uključio u stranku. Ne kaje se zbog izjave da Čović u širokom luku treba zaobići Banja Luku.

– Ne treba dolaziti samo pred izbore. Ja ga molim da dođe 10 dana da živi ovdje i vidi kako je ljudima. HDZ vodi nekog svog kandodata u mom selu, a ne shvataju da će dobiti dva glasa. Ja sam snimio kako izgleda put do jednog sela gdje broj stanovnika raste. Ti ljudi ne traže milione. Njima samo treba put struja voda i normalna egzistencija, kazao je Begić.