Kategorije
VIJESTI

Porodica preminule djevojčice Džene Gadžun uputila apel za pomoć: S našim plaćama mi sami sebi ne možemo pomoći

Od Tužilaštva nema ništa, koliko vidim i ne oglašava se, nikad ništa nam nisu javili, evo već osam mjeseci kako se ne javljaju

Roditeljima tragično preminule Džene Gadžun je potrebna pomoć. Kako su kazali, ubili su im dijete, a do pravde ne mogu sami. Zatražili su finansijsku pomoć dobrih ljudi kako bi mogli pokriti troškove vještačenja.

U razgovoru za portal “Avaza” Amila Gadžun je kazala da će više detalja o svemu biti poznato sredinom augusta, kada će ona i suprug izaći sa u javnost sa više informacija.

– Narod se javlja kako bi pomogao. Riječ je o parničnim troškovima. Sve košta od vještačenja pa nadalje. Od Tužilaštva nema ništa, koliko vidim i ne oglašava se, nikad ništa nam nisu javili, evo već osam mjeseci kako se ne javljaju nikako. Podrška nam dosta znači, mi sami ne možemo ovo, s našim plaćama mi sami sebi ne možemo pomoći – kazala nam je Amila Gadžun, majka malene Džene Gadžun čija je smrt potresla cijelu BiH.

Objava na Facebooku

Podsjetimo, dvoipogodišnja Džena Gadžun je 8. novembra 2021. operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, a kako su ranije ispričali roditelji djevojčice, rođena je sa spuštenim kapkom i operisana je prvi put prije godinu. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti ponovo i to hitno operisana. Dogovorena je operacija u privatnoj klinici, a djevojčicu je operisala doktorica Nina Jovanović.

Doktorica je roditeljima, kako su ranije ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”. Nakon operacije djevojčica je pala u komu i hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su je u životu održavali aparati. Nakon nekoliko dana djevojčica je preminula.

Avaz.ba