POTRESNA ISPOVIJEST PORODICE SABLJICA: “MAJSTORA IZ SARAJEVA, NAMAMILI U LUKAVICU PA GA PRETUKLI ŠIPKAMA. RANILI GA VATRENIM ORUŽJEM”

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se članovi porodice Saljivca iz Sarajeva koja je sa našim čitateljima podijelila svoju priču u kojoj je Irhad pretučen i ranjen pred očima svoje maloljetne djece.

Nemili događaj se desio 19.7.2022. godine u Istočnom Sarajevu. Irhad Sabljica je majstor i montažer centralnog grijanja. Tog dana, Irhad dobiva poziv na posao. Ugradnja centralnog grijanja u porodičnoj kući u Lukavici. Da je to mamac, Irhad je saznao tek kad je došao pred kuću gdje su ga čekali nepoznati muškarci sa šipkama u rukama.

“Pokušaj likvidacije se desio 19.07.2022. godine kada je moj suprug Irhad Sabljica napadnut i ranjen u Lukavici tačnije mjestu Mladice. U tom događaju prisustvovala sam ja i moj maloljetni sin, te sin od 5 godina na koje je također pucano iz vatrenog oružja ali na svu sreću mi nismo pogođeni, ali Irhad jeste” – počinje svoju priču Elma Sabljica iz Sarajeva za portal Crna-Hronika.

Cijelom nemilom dogadaju prethodilo je zvanje mog supruga na mobitel par dana prije. Lice koje se predstavilo laŽnim imenom (Vasilije Anonić) da mu treba uraditi grijanje jer muž radi kao majstor i montažer centralnog grijanja. A to je bio način da ga navuku da dođe u Lukavicu i urade ovo što su uradili.

19.07.2022 u 21 sat muža je kontaktiralo lice (nama sad već poznato ime i prezime ) da se nađu na benzinskoj pumpi Brčko gas koja se nalazi u Lukavici. Otišli smo do iste pumpe a lice nam je ušlo u naš automobil, sjeo na stražnje sjedište pored našeg maloljetnog sinom (5 godina) navodeći nas do neke kuće u kojoj je muž trebao pogledati grijanje. Ni slutili nismo da će nas tu dočeti horor koji nećemo zaboraviti nikada. – priča Elma za CH.

Nakon što je suprug izašao iz automobila ispred te porodične kuće sa licem koje nam je sjelo u vozilo, nakon par sekundi čula sam da se nešto dešava ispred kuće ali nisam mogla vidjeti jer je kuća okružena zelenilom.

Izašla sam iz auta i vidjela 4 muškarca kako tuku moga supruga velikim željeznim šipkama. Počela sam da udaram napadače i povikala “pucaj Irhade “ kako bi napadači pomislili da imamo pištolj te da ćemo pucati na njih. Oni su se prepali i pobjegli ali na kratko.

Muža sam pokušala krvavog ugurati u automobi, ali oni nisu pobjegli nego su otišli po pištolje. Počeli su da pucaju u našem smjeru iz dva pistolja. Jedan je metak pogodio supruga u lijevu nogu a drugi je u gumu automobilu, na strani gdje mi je sjedio sin. Muž je sav krvav od udaraca i ranjavanja, velikom brzinom se udaljio od mjesta gdje su nas napali. Pozvali smo Hitnu pomoć i policiju. Stali smo ispred jednog kafića u Lukavici zbog sigurnosti, jer se tu nalazilo puno ljudi, puno svjedoka.

Irhada su zadržali u Kasindol bolnici 2,5 sata iako je insistirao da ga prebace u Federaciju jer ja radim kao medicinska sestra u KCUS. Moje kolege iz naše Hitne pomoću su nas čekali na mjestu razdvajanja Federacije i Republike Srpske kako bi preuzeli Irhada. Tek nakon davanja svih izjava, ja sam morala odvesti muža u Hitnu pomoć kako bi na kraju završili na Kliničkom univerzitetu u Sarajevu.

Nažalost i u policijskoj stanici sam doživila neprijatnost od policajca koji mi nije dozvolio da koristm telefon, da nazovem i da pitam gdje mi je dijete naš maloljetni sin kojeg je prijatelj pokupio i odveo ispred policijske stanice. Nisu nam dali da i on uđe u policijsku stanicu. Da li ne može po nacionalnom pitanju, ili po vjerskom ne znam. Imali smo nesuglasica gdje sam osjetila da je problem “kako se zovemo  i zato što sam muslimanka.” – tvrdi Elma Sabljica za portal Crna-Hronika.

Irhad je zadobio sljedeće povrede:

  • Povreda lijeve noge vatrenim oružjem
  • Povreda glave metalnim šipkama
  • Povreda lijeve podlaktice metalnim šipkama
  • Povreda desne potkoljenice metalnim šipkama
  • Povreda desne arkade

Sutradan smo pozvani na prepoznavanje osoba tj lica koja su nas napala. Brzom reakcijom MUP-a RS su lišena slobode i mi smo ih uspjeli prepoznati. Šta se dalje dešavalo, ne znamo nemamo informacija.

Vrlo bitna informacija koju želim da naglasim jeste, da se moj suprug Irhad prije 2 mjeseca potukao sa muškarcem koji je prijetio nama i našoj porodici. Slao nam je poruke da će “platiti Srbe ” da ga likvidiraju.

Sve podatke informacije a i svjedoke smo prijavili u policijsku stanicu na Dobrinji 4 Istočno Sarajevo. U strahu da se ovo ne zataška jer se pokušava na sve načine da se zataška, javljamo se vama i vašem portalu. Počinioci su i dalje na slobodi, sve su priznali ali i dalje slobodno hodaju. Sva lica koja su ga napala su nastanjena u području RS i srpske su nacionalnosti. Danas smo saznali da je tužioc na godišanjem odmoru ali da ih je pustio jer su se nagodili ?! – za kraj potvrdila je Elma Sabljica, supruga Irhada Sabljice za portal Crna-Hornika.

CHinfo
č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
BOSANAC ZBOG SUHOG MESA I CIGARETA KAŽNJEN S 1.650 EURA!

Mnogi i dalje skupo plaćaju činjenicu da ne znaju što smiju unijeti iz BiH prema Schengenu Kao država koja je Pročitaj više

Prije tri godine sa drugom otišao u ribolov i nikad se nije vratio: Njegova sudbina je misterija

16. marta 2020. godine dva druga, Ilija Đokić iz Šapca i Milan Mišković, otišli su na pecanje na Dunav i Pročitaj više

Bursać: Banja Luka umjesto sjećanja na etničko čišćenje izmišlja nova srbovanja

Hoće li u kalendar istorijskih događaja Banje Luke biti uvršteno protjerivanje 70 hiljada Banjalučana nesrba I rušenje svih banjalučkih džamija? Pročitaj više

SENAD PEĆANIN ŠOKIRAN NAJAVOM NERMINA NIKŠIĆA: “Ako se to dogodi, onda BiH više i ne treba da postoji…”

-Članovi komisije iz SDP-a nisu bili spremni da oni moraju da eliminišu sve kandidate a da ide samo jedan kandidat Pročitaj više