POTRESNI DETALJI PRONALASKA BEBE NA ULICI U SARAJEVU: “PRVO JE MISLILA DA MAČKA MJAUČE. A ONDA JE ULETILA VRIŠTEĆI U POLIKLINIKU”

Bosanskohercegovačku javnost potresla je vijest kako su danas pronašli živo novorođenče.

Nakon što je danas u sarajevskom naseju Vraca pronađena beba, oglasio se MUP KS.

“Policija Kantona Sarajevo je oko 11 sati obaviještena da se u ulici Derviša Numića, područje općine Novo Sarajevo, na zelenoj površini nalazi ostavljeno novorođenče. O navedenom obaviješten Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čije ekipa je isto prevezla na Pedijatrijsku kliniku UKC Sarajevo, gdje je isto zadržano.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je ovlastio policijske službenike da na mjestu pronalaska novorođenčeta izvrše uviđaj.

Kako saznaje portal Crna-Hronika djevojka (20) iz Sarajeva pronašla je bebu na zelenoj površini. Prvo je mislila da mačka mjauče. Prišla je i vidjela uplakanu bebu. Beba je bila zamotana u deku. Uzela je bebu u ušla u privatnu zdravstvenu ustanovu koja je bila u blizini kako bi joj pomogli. Nakon toga su pozvali policiju.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o djevojčici.

“Dvadesetgodišnja djevojka je ušla vrišteći u privatnu zdravstvenu ustanovu. Vidno potresena, molila je doktore da preuzmu bebu. Bila je nesigurnu i govorila da će joj ispasti iz ruku. Poslije toga smo pozvali policiju i Hitnu pomoć. Zaista su brzo došli. ” – izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika koji je opisao događaj.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj”, naveli su iz MUP-a.

Beba je zadržana u bolnici na opservaciji. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo.

Ovo nije prvi slučaj ostavljanja novorođenčeta u Sarajevu.

2008. godine beba je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više