POZNAT IDENTITET NASTRADALIH OSOBA U BUGOJNU: PREMINULI USLIJED POKUŠAJA MIJENJANJA LAMPI NA STUBU JAVNE RASVJETE

Dvije osobe smrtno su stradale večeras uslijed strujnog udara koji se desio prilikom zamjena sijalica na javnoj rasvjeti umjestu Udurlije pored Bugojna.

– Do nesreće je došlo oko 18 sati, uslijed pokušaja mijenjanja lampi na stubu javne rasvjete. Jedan od poginulih je policajac MUP-a SBK – naveli su iz Dežurnog operativnog centra MUP-a SBK.

Još dvije osobe zadobile su tjelesne povrede i prevezene su u bolnicu u Bugojnu.

Odmah po zaprimanju dojave pripadnici Policijske uprave Bugojno izašli su na teren gdje obavljaju uviđajne radnje iz svoje nadležnosti.

Kako saznaje portal Crna-Hronika preminuli su Nikica Radić i Pero Brzica.

Na području Udurlija dvije osobe su poginule a dvije povrijedjene.

Usljed strujnog udara danas su smrtno stradali Nikica Radić i Pero Brzica, dok su povrede zadobili J.Š. (1963.) i Z.D.(1972.). Tragedija se desila tokom tradiciolne manifestacije „Udurlijada“. Uvidjaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno, a jedan od stradalih je njihov kolega.

Kako nezvanično saznajemo smrtno stadali su željeli obezbijediti dodatnu rasvjetu s obližnjeg elektro stuba. Preko aluminijskih ljestava koje su naslonili na stub došlo je do prenosa strujnog udara, tako da su dvojica smrtno stradali, dok su dvojica zadobili tjelesene povrede.

Mjesto tragedije posjetio je i načelnik Hasan Ajkunić koji je izrazio žalost zbog ovog tragičnog dogadja.

-Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i gubitak je ovo za cijeli grad. Porodicama stradalih izražavam najdublje saučešće u svoje, ali i u ime sugradjana, a povrijedjenim želim što brži oporavak. Dan sahrane stradalih bit će i Dan žalosti u Bugojnu – istakao je načelnik Ajkunić.
Povrijedjeni su prevezeni u Bolnicu Travnik, a nakon pregleda vraćeni su u Bolnicu Bugojno.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više

NIKŠIĆ, IZDAJA I MEĐUNARODNA UVJERAVANJA: Preuzima li Schmidt ekskluzivitet odlučivanja u ime Bošnjaka i ulogu ‘političkog tate’ trojkaša

Današne dogovaranje s HDZ-om i Nikšićeva rečenica nakon tog sastanka zapravo ponajbolje opisuje stanje duha unutar trojka plus koalicije. A Pročitaj više