“Predložit ću da Srbija i RS kreiraju identifikacionu kartu za ‘naše ljude'”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je tokom sastanka sa predstavnicima Srba u Rumuniji da će predložiti da bh. entitet Republika Srpska i Srbija kreiraju identifikacionu nacionalnu kartu za sve “naše ljude” koji se identifikuju sa RS.

„Pokrenut ću inicijativu da Republika Srpska i Srbija kreiraju identifikacionu nacionalnu kartu za sve naše ljude koji se identifikuju sa RS na bilo koji način“, napisao je Dodik na Twitteru i dodao da će to značiti sticanje prava na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, otvaranje firmi i objekata.

Važno je da srpska zajednica ima dobar položaj u Rumuniji, istakao je Dodik i obećao snaženje podrške i pomoći „afirmisanju nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta“, kao i „očuvanju obrazovanja i srpskog jezika“.

Ocijenio je kako Srbi čuvaju nacionalni identitet, te da su ponosni i „zagledani u RS i Srbiju“.

Sa predstavnicima Srba i predsjednikom Saveza Srba u Rumuniji i poslanikom u rumunskom parlamentu Ognjenom Krstićem Dodik je razgovarao o položaju Srba u Rumuniji i aktuelnoj situaciji u bh. entitetu.

Dodik je naveo da je dogovoreno da u RS budu organizovani Dani Srba iz Rumunije.

“Riječi vladike budimskog Lukijana potvrđuju da je politika koju zastupam prihvaćena u srpskom narodu, gdje god se nalazio, i daju mi snage da se još snažnije borim za srpski nacionalni interes”, kazao je Dodik.

On je na Twitteru objavio i video zapis govora vladike Lukijana, koji je naveo da je „Dodikov glas istovremeno glas mnogih Srba, ne samo iz RS, čiji glas iz ovog ili onog razloga ne smije da se čuje“.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više