PREDSJEDNIŠTVO BIH KUPUJE NOVA VOZILA. BEĆIROVIĆ: NE KUPUJEM JA, NISAM MOGAO UTJECATI NA TU ODLUKU

VIJESTI

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović kazao je da su u pojedinim medijima objavljene netačne informacije o tome da su za nove članove Predsjedništva BiH nabavljaju nove limuzine.

Naime, Capital je pisao o tome da je promijenjen plan javnih nabavki u Predsjedništvu za ovu godinu prema kojem novi članovi dobijaju tri automobila vrijedna 285.000 KM te novi namještaj. Bećirović kaže da je laž to da je novo Predsjedništvo naručilo automobile, no potvrđuje da je odluku donio stari saziv.

“Želim najoštrije osuditi neistinitu i zlonamjernu informaciju koju su prenijeli pojedini mediji da je jedna od prvih odluka novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine nabavka novih vozila i namještaja. Besmisao i kontradikcije u vijesti su vidljivi već po iščitavanju prve rečenice iz teksta, koja pokazuje da je notorna laž naslov da su ‘prve državničke odluke Predsjedništva nove limuzine i namještaj’”, rekao je Bećirović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Dodao je da tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH polažu zakletvu kada će službeno biti inaugurisani, te da će 17. novembra početi obnašati dužnost.

“Prema tome, niti sam ja mogao donijeti odluku o nabavci novih vozila, niti to imam namjeru učiniti za vrijeme trajanja moga mandata. Žalosno je da pojedini mediji, u želji za senzacionalizmom ili iz drugih nečasnih razloga, posežu za objavljivanjem vijesti koja se kosi sa logikom i zdravim razumom. Iz sadržaja vijesti je vidljivo da se radi o odluci iz prethodnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Na tu odluku ni na koji način nisam mogao uticati niti je spriječiti”, kazao je Bećirović.

Na kraju je zaključio da je spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva BiH, a samim tim i njemu lično, bezočna manipulacija i laž.