Preminuo Adil Osmanović “Taran” jedan od lidera povratka u Konjević Polje

VIJESTI

Danas je saopštena informacija da je preminuo Adil Osmanović zvani “Taran” iz Konjević Polja u opštini Bratunac. Ova vijest rastužila je sve one koji su poznavali Adila koji je u procesu povratka bio istinski lider Bošnjaka u Konjević Polju.

U svom životu obnašao je niz funkcija od društvenog značaja od predsjednika Savjeta mjesne zajednice Konjević Polje, odbornika Skupštine opštine Bratunac, ali i onih iz oblasti privrede uključujući i vlastiti ugostiteljski objekat u mini tržni centrom u njegovom vlasništvu u centru Konjević Polja.

Svi koji su ga poznavali smatrali su ga čovjekom bez “dlake” na jeziku te izuzetno hrabrim u teškim vremenima.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Vijest o smrti Adila Osmanovića prenijeli su i adminstratori facebook stranice Mjesna zajednica Konjević Polje, njihovu obavijest prenosimo u potpunosti:

Na ahiret je preselio nas komsija Adil Osmanovic, poznatiji po nadimku “TARAN”. Adil je iz Konjevic Polja..

Dzenaza namaz ce se obaviti u srijedu 16.11.2022. godine poslije podne, na mezarju u Tekiji. Adila mnogi poznajete od samo povratka i svog politickog djelovanja u nasem Bratuncu. Mnogo dobra je ucinio na pocetku povratka i zivio s nama u Podrinju do posljednjeg svog dana zivota. Svi smo mi Allahovi i Njemu se vracamo. Molimo Allaha da mu oprosti grijehe, uvede ga u lijepi dzennet a porodici podari sabur.