PREMINUO RAZBOJNIK NEJAD MAJETIĆ KOJEG JE HAJRIJA MEMIĆ UPUCALA KAKO BI ODBRANILA MUŽA SAKIBA

Amir Porčić je zajedno sa svojim pomagačem upao u kuću Memića, gdje su Sakiba onesvijestili a potom i vezali. Hajrija Memić se suprostavila razbojnicima te je iz pištolja upucala Majetića koji je nakon više provedenih dana u induciranoj komi, Nejad je danas preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću saznaje Crna-Hronika.

Iza preminulog Nejada ostala je supruga Adisa, sin Ajan i kćerka Neja. Dženaza namaz će se obaviti u četvrtak kod džamije Majetići.

Ovo je Nejadova posljednja fotografija.

Naime, u ovom se mjestu desilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić.

Tom prilikom su supružnici Sakib i Hajrija braneći sebe, a koristeći vatreno oružje, žena je teško ranila jednu osobu kako bi spasila muža koji je u tom trenutku bio u fizičkom sukobu sa jednim od provalnika, dok su ostale dvije osobe pobjegle.

Kako saznajemo, mušku osobu su pred kućom napali spomenuti razbojnici i tom prilikom ga udarili pištoljem u glavu da bi ga pritom odvukli u kuću tražeći od njega novac, žena se navodno u tom trenutku nalazila na spratu kuće i čula da se nešto čudno dešava u kući pa je uzela pištolj i krenula niz stepenice

Jedan od razbojnika ju je primjetio i krenuo i nju da onesposobi ne sluteći da je ona naoružana.

U tom trenutku žena je vidjela šta se dešava u kući, potegla za pištolj i pucala u razbojnika kojeg je teško ranila, dok su se ostali razbojnici razbježali.

Ranjenog razbojnika su u teškom stanju odveli policijski službenici pa je prebačen u Kantonalnu bolnicu Bihać.

U nastavku pogledajte snimak kada policijski službenici odvode teško povrijeđenog provalnika sa imanja na Memića brdu, mjesto Stijena kod Cazina.

https://www.youtube.com/watch?v=6pJi5_uxep8&feature=emb_title

Ostaje da vidimo kako će pravosudne ustanove tretirati cijeli ovaj slučaj, imajući na umu naše zakone i propise, no postoji mogućnost da se Hajrija osudi na pokušaj ubistva razbojnika. Za ovo krivično djelo Hajrija može završiti iza rešetaka i do nekoliko godina piše Crna-Hronika.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
POTRESNA ISPOVIJEST OCA NASTRADALOG EDINA ZEJĆIROVIĆA: “UBICE SU SE HVALILE TIME ŠTA SU EDINU SVE URADILI”

Sudski postupak koji se vodio protiv ubica Edina Zejćirovića u potpunosti je okončan. Prema pravosnažnoj presudi, dvojici ubica smanjena je Pročitaj više

CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više