Prijetio supruzi da će “završiti kao i ona iz Gradačca”

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Osnovni sud u Derventi odredio je pritvor za M.S. (39) iz ovog grada jer se sumnjiči da je prijetio supruzi M.B. da će joj presuditi i da će “završiti kao ona iz Gradačca”.

Uoptužnici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju stoji da je postupajući tužilac nakon ispititvanja osumnjičenog M.S. 1. septembra stavio prijedlog Osnovnom sudu u Derventi za određivanje mjere pritvora zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Osumnjičeni se tereti da je 30. augusta ove godine oko 13 časova, u Derventi, u porodičnoj kući u kojoj stanuje zajedno sa svojom suprugom oštećenom M.B. i malodobnim djetetom, već duži vremenski period oštećenu psihički maltretira, te nakon što je od strane Centra za socijali rad Derventa putem telefona obaviješten o podnesenom zahtjevu za razvod braka i terminu za mirenje bračnih supružnika, oštećenoj uputio ozbiljnu prijetnju da će joj presuditi i da će završiti kao ona iz Gradačca, ukoliko ne kaže u Centru za soijalni rad da je bilo nesuglasica između njih i da su se izmirili radi djeteta i da nastavljaju život skupa, a koja prijetnja je kod oštećene izazvala strah za život – piše u optužnici OJT Doboj.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Navodi se da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, s obzirom da se radi o licu koje je sklono izvršenju krivičnih djela za koja je pravosnažno osuđivano, kao i za istovrsno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tru godine.

Odlučujući o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Derventi, je 1. septembra ove godine, prihvatio kao osnovan prijedlog tužioca i odredio pritvor osumnjičenom M.S. u trajanju od mjesec dana – ističe se u objavi Okružnog javnog tužilaštva Doboj.