Priveden napadač na novinara Mirzu Derviševića

Priveden napadač na novinara Mirzu Derviševića

VIJESTI

Mirza Dervišević novinar iz Brčkog i vlasnik portal Times.ba jučer je ponovo fizički napadnut, a kako tvrdi dobio je i prijetnju smrću. Ovaj put, kako je naveo na svom Facebook profilu, njemu je napadač poznat navodeći da je mu je nekoliko udaraca pesnicom u predjelu lica zadao muškarac B. R..

– Drugi u nizu fizički napad na mene, novinara, zbog tekstova ovaj put od strane Bojana Radovanovića koji mi je prišao i pitao jesam li ja Mirza pružio mi ruku i zaputio više udaraca u predjelu lica pesnicom uz riječi hajde još jednom napiši bilo kakav tekst ubit ću te.

Bojan Radovanović je jedan od vlasnika pekare “Nimex” i povezan sa firmom preko porodičnih relacija “Tim invest” o kojoj smo pisali u aferi zgrade “Bulevar”. Bojan još uvijek nije lišen slobode a sumnjam da će i biti sa ovakvim Tužilastvom. Smrti se ne bojim idemo dalje…”

Nakon samo nekoliko sati od događaja brzom i profesionalnom akcijom Policije brčko distrikta BiH Bojan Radovanović je lišen slobode odnosno uhapšen te pritvoren u pritvorsku ćeliju na 24 sata do naredne odluke Tužilaštva BD BIH.

Napominjemo Bojan Radovanović od ranije je poznat Policiji po kriminalitetu odnosno povratnik je u krivično djelo jer je u ranijem periodu sa nekoliko prijatelja na sličan način istukao mladog čovjeka iz Brčkog nakon čega je isti preminuo. Bojan Radovanović kako je potvrđeno redakciji portala “TIMES.BA” za to krivično djelo kažnjen je zatvorskom kaznom i odslužio je zatvorsku kaznu par godina.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Postavlja se pitanje zbog čega građani Brčko distrikta BiH ne mogu da šetaju mirno i osjećaju se slobodno? Odgovor bi. bio uprtavo iz razloga jer Tužilaštvo BD BIH i Javni tužilac Zekerija Mujknaović i Tužilac za napad na novinare Radmilo Ivanović još uvijek ništa nisu uradili ni za prethodni fizički na pad na novinara Mirzu Derviševića niti su ikada niti jedan kontaktirali novinara Derviševića.

Kako nezvnaično saznajemo Mujkanović i Ivanović planiraju da nakon 6 mjeseci daobustave istragu napada na novinara gdje su osumnjičeni Safet Selmanovbić zvani Mornar koji je bio vozać, Miralem Alić napadač i Mirza Alić saučesnik konji je preuzeo fantomke od počinioca te ih sakrio neposredno posle napada na Derviševića u Augustu 2023. godine.

Ima li korupcije u Tužilaštvu Brčko distrikta BiH i zašto Tužilaštvo radi samo kada treba tužioci da dobiju tužilačke bodove?! Hoće li Tužilaštvo i dalje zbog nerada motivisati napadače da napadaju novinare i ostale građane Brčko distrikta BiH i sl.

No interesantno je da građani Brčko distrikta BiH u komentarima na društvenim mrežama najavljuju bojkot pekare “NIMEX u Brčkom.

Crna Hronika