PRVO KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE: SNSD-ova zastupnica Sanja Vulić ne mari za pravila, hoće li reagirati CIK BiH!?

VIJESTI

Vulić je izjavila da “Bisera Turković nije BiH, ni njen portparol, a nije ni ovlaštena da govori u ime BiH”.

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić prekršila je izbornu šutnju koja je na snazi od jutros u 7 sati.

Vulić je izjavila da “Bisera Turković nije BiH, ni njen portparol, a nije ni ovlaštena da govori u ime BiH”.

“Ko o čemu – Bisera o svojatanju BiH. Ona ne može govoriti ni u ime grada, Kantona Sarajevo, a ne u ime BiH, jer ni u Sarajevu je ne doživljavaju kao predstavnika BiH, već promotera same sebe i stranke čiji je član”, rekla je Vulić Srni reagujući na izjavu Turković da “BiH, kao država koja je prije 30 godina odbranila svoj suvernitet i teritorijalni integritet od agresije, osuđuje i odbacuje pokušaj Ruske Federacije da pripoji teritorije Ukraine.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ona je podsjetila Turković da su o karakteru rata u BiH njih dvije raspravljale na sjednici Predstavničkog doma.

-Tada sam je upozorila da Dejtonski sporazum ne govori o bilo kakvoj agresiji, već o tragičnom sukobu u regionu, kazala je Vulić.

Vulićeva je dodala da privlačenje pažnje “bombastičnim izjavama” neće donijeti Turkovićevoj novi susret sa Sergejem Lavrovom nakon kojeg bi ponovo plasirala video s lavom koji riče dok ona vreba strane zvaničnike da se s njima slika u prolazu.

-Poručujem Turkovićevoj da konačno pročita Ustav BiH i zapamti da je Predsjedništvo BiH jedino nadležno za vođenje spoljne politike, te da prestane da zamajava domaću i stranu javnost mahalskim ponašanjem i mahalskim izjavama koje je naučila u svojoj čaršiji, kazala je ona.

Nakon što je Sanja Vulić jutros prekršila izbornu šutnju, postavlja se pitanje hoće li reagirati CIK BiH!?

(SB)