Pukao joj film, Aleksandra Pandurević iznijela teške optužbe prema Miloradu Dodiku: “Sa Vladimirom Putinom izmolio jedan predizborni selfie kako bi nam podmetnuo šarenu lažu o cijenama plina”

Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a komentarisala je poskupljenje plina u Republici Srpskoj navodeći da je “julski račun potpuno ogolio sve režimske laži o tobožnjoj brizi za narod u kojima su tvrdili da ovaj energent neće poskupjeti”.

Pandurević navodi da su se veoma brzo izjalovile priče Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine kako je, kako tvrdi, sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da poskupljenja neće biti do kraja godine.

“Samo prije 20 dana, kada je Vlada Federacije BiH donijela odluku o poskupljenju plina i to na zahtjev ruskog dobavljača ‘Gazproma’ i kada sam rekla da i nama u Istočnom Sarajevu poskupljuje plin, direktor ‘Sarajevo-gasa’ iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek samouvjereno me demantovao“, kazala je Pandurević i dodala:

“Upinjali su se sa RTRS-a da nam objasne kako ja eto lažem, da je Dodik tokom onog selfieja sve dogovorio sa Putinom, da nema poskupljenja plina”.

Ona podsjeća da su je nekoliko dana nakon medijskih napada na nju i tvrdnji da cijena plina ostaje ista, iz GAS-a Republike Srpske saopćili da će poskupljenje biti do 10%, pa onda 16%.

“Danas je uz račun stiglo obavještenje da je na osnovu odluke Vlade Federacije BiH cijena plina i za nas potrošače u Istočnom Sarajevu veća od 1. jula i da nam je kubik plina skuplji za 19,58%. U odnosu na juli prošle godine, poskupljenje je blizu 80%“, pojašnjava Pandurević.

Kaže da bi se domaća vlast trebala ugledati na Srbiju i vidjeti šta su oni uradili kako bi stanovništvo bilo pošteđeno poskupljenja.

“Za razliku od Srbije koja zaista ima najpovoljnije cijene plina i čiji građani nisu suočeni sa poskupljenjem ovog energenta, a koja je obezbijedila i 500 miliona kubika u skladištima u Mađarskoj, mi imamo samo šarene laže naše vlasti.

Niti znamo hoće li biti plina, niti hoćemo li moći plaćati astronomske cijene.

Onih mizernih 100 KM penzionerima i borcima, bit će dovoljno tek da plate jedan zimski uduplan račun za plin.

A šta da jedu, Milorade“, upitala je Pandurević.

Odgovorna vlast bi, dodaje ona, umjesto što se bavi demantovanjem istine, do sada izašla s mjerama pomoći za subvencionisanje grijanja za socijalno ugrožene kategorije.

“Uz ovakvu vlast, bojim se da će penzioneri ponovo ići u neke kolektivne centre da ugriju malo ruke“, upozorava Pandurević.

Podsjeća da je prije mjesec Dodik stanovništvu Republike Srpske obećao najjeftiniji plin na tlu Evrope, tvrdeći da je sa predsjednikom Putinom dogovorio da za “nas nema poskupljenja do kraja godine”.

“Ne vjerujem da je riječ o greški u prijevodu ili da predsjednik Putin nije održao riječ.

Jasno je da za pet minuta nisu ni razgovarali o cijenama plina, nego je Dodik samo izmolio jedan predizborni selfie sa Putinom kako bi nam podmetnuo šarenu lažu o cijenama plina.

Sada kada smo dobili račune da li još neko može da vjeruje u ono što Dodik govori“, poručila je Pandurević.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više

Kako je Bojan Prodan, koji je pretukao povratnike Fadila i Ajšu Memišević, mučki ubio starca 2008. godine

Policija u Višegradu uhapsila je 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja povratnika Fadila i Ajše Memišević u selu Pročitaj više