RAT ZBOG SELME BAJRAMI: Alen poručio Tamari da će krivično odgovarati za širenje mržnje i ugrožavanje sigurnosti

VIJESTI

Pjevačica Selma Bajrami, već četvrti dan proživljava neviđeni linč medija i javnosti u Srbiji zbog albanske pjesme “Valle Kosovare” i pokazivanjem dvoglavog orla za koji samtraju da je veličanje ideje “Velike Albanije”. Na društvenim mrežama vodi se polemika o zabrani ulaska Selmi u Srbiji, a baš tu Selma Bajrami doživljava stravične napade korisnika društvenih mreža kojim joj prijete premlaćivanjem, pa čak i ubistvom.

U Selminu odbranu na društvenim mrežama, gdje ga prati mnogo ljudi, stao je novinar Alen Albinović. Od samog početka medijskog linča, on je svojim objavama, pa čak i javljanjem uživo na Instagramu podržao Selmu. Iako je javnost u Srbiji podijeljena, “kap koja je prelila čašu” je oglašavanje srpske starlete Tamare Đurić koja je poznata po širenju nacionalne mržnje prema Bošnjacima, Albancima, muslimanima…

Tamara je za Selmu izjavila da je “k*rva kojoj odmah treba zabraniti ulaz u Srbiju”. Na ovu konstataciju, oglasio se i Albinović na Instagram storiju:

– Ovaj kiklop da jednu Selmu Bajrami komentariše i naziva k*rvom. Mediji koji ovoj daju pažnju trebaju biti zatvoreni! Trajno. Ti nisi dobrodošla u BiH! To sigurno. Srami se kao žena i majka svojih riječi. Nacionalisto!

Ona je repostovala, pa su Alenu i pored prijetnji za podršku Selmi, sada počeli prijetiti i Tamarini prijatelji na Instagramu. On je svaku poruku i komentar prijavio Instagramu, a Instagram je odmah djelovao i obrisao sporne profile zbog kršenja smjernica ove društvene mreže.

Nakon što su danas mediji objavili derigiranu prepisku Tamare i Alena u kojima ona vrijeđa Alena na vulgaran način, te iznošenjem neistine da joj je Alen prijetio batinama, haos na mrežama se nastavio. Alen je kratko prokomentarisao novonastalu situaciju:

– Zašto Tamara Đurić nije pokazala svoje prijeteće poruke meni, nego samo dio. Žena traži pažnju vas medija, ako se ovo novinarstvom može nazvati. Protiv Tamare ću podnijeti krivičnu prijavu u Sarajevu i privatnu tužbu u Beogradu za klevetu i ugrožavanje sigurnosti Selme Bajrami i mene. Ko je Tamari Đurić prijetio batinama ne znam i boli me briga. Ja nisam! Ja se borim protiv nasilja i posebno nasilja nad ženama! Tamara Đurić sistemski širi mržnju prema Bošnjacima, muslimanima i svima koji ne nose kokardu na glavi i ne slave Dražu. Žao mi je, u Drugom svjetskom ratu su pobijedili Partizani! Neko vas je opasno prevario braćo Srbi. Samo čitajte i učite. – zaključio je Albinović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Prijetnje i zastrašivanje i dalje dolaze u inbokse na društvenim mrežama Bajrami i Albinović. Alen je u sinoćnjem lajvu istakao da nije nacionalista, nego patriota i da je ovo prvi put da se kao javna osoba obraća institucijama države BiH i ministrima sa ciljem zaustavljanja linča koji je iz dan u dan sve veći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alen Albinović (@realalenalbinovic)

 

Express.ba