REAKCIJA ŽELJKE CVIJANOVIĆ: “Laž je da smo protiv prisustva otpravnika poslova ukrajinske ambasade na konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH”

VIJESTI

Nakon objavljene vijesti da će ambasador Ukrajine Serhii Miniailo prisustvovati Konstitutivnoj sjednici novog saziva Predsjedništva BiH u kvoti porodice Željka Komšića, reagirala je Željka Cvijanović.

„Najobičnija je laž da novoizabrani srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović nije dopustila da Konstitutivnoj sjednici novog saziva Predsjedništva BiH prisustvuje ukrajinski otpravnik poslova Serhii Miniailo.

Služba za protokol i ceremonijal Predsjedništva BiH usaglašavala je spisak zvanica sa kontakt osobama novoizabranih članova Predsjedništva, a kada su u pitanju članovi diplomatskog kora pozvani su samo rezidentni ambasadori, odnosno šefovi diplomatsko konzularnih misija koji svoje sjedište imaju u Sarajevu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Nemamo ništa protiv prisustva predstavnika Ukrajine Konstitutivnoj sjednici Predsjedništva BiH, ali imamo protiv lažnih i zlonamjernih medijskih tekstova, koji imaju za cilj da dezinformišu javnost i destabilizuju političku situaciju u BiH“, istakli su iz press službe Cvijanović.

No, svakako ostaje jaka poruka u činjenici da će Miniailo ipak prisustvovati ovom svečanom činu, jer simbolika je da BiH stoji uz Ukrajinu, pa makar se kršili i protkoli ili on sjedio uz porodicu Komšića.

Ali, ovakav stav Cvijanović možda znači da ipak i njoj je drago što će Ukrajinac pratiti njenu inauguraciju, a možemo li onda očekivati i promjenu političkog djelovanja SNSD-a i same Cvijanović u odnosu spram ruske agresije na Ukrajinu.