RUSKO MINISTARSTVO POKUŠAVA OBMANUTI SVIJET: “19. augusta se sprema veliko zlo, a za katastrofu će optužiti nas!”

U petak, 19. augusta, Kijev planira napad pod ‘lažnom zastavom‘ na nuklearnu elektranu Zaporižja tokom posjeta glavnog sekretara UN-a Antonia Guterresa Ukrajini, rekao je novinarima u četvrtak glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

“19. augusta kijevski će režim isplanirati provokaciju u nuklearnoj elektrani Zaporižja tokom posjete glavnog sekretara UN-a Antonia Guterresa Ukrajini, pri čemu će Rusija biti optužena da je kao rezultat toga izazvala katastrofu u ovoj elektrani”, rekao je Konaševko, a prenosi ruska novinska agencija Tass.

“Kako bi se pripremilo za provokaciju, komanda operativne grupe Dnjipar do 19. augusta u Zaporižju postavlja radijacijske nadzorne tačke, kao i organiziciju vježbe postrojbi 108. brigade teritorijalne obrane, 44. topničke brigade i vojnih postrojbi stacioniranih u Zaporižju za djelovanje u uvjetima radiološke kontaminacije područja”, naglasio je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

Artiljerijski udari
Konašenkov tvrdi da jedinice 44. brigade ukrajinskih oružanih snaga planiraju artiljerijske udare na objekte nuklearne elektrane s položaja u gradu Nikopolju.

“Krivnja za posljedice bit će pripisana ruskim oružanim snagama”, ustvrdio je Konašenkov.

Dodao je da se postrojbe 704. brigade radiološke, hemijske i biološke zaštite Oružanih snaga Ukrajine spremaju za koncentraciju u blizini NE Zaporižja do 19. augusta kako bi snimile posljedice i demonstrirale navodno saniranje posljedica nesreće.

Konašenkov je naglasio da nema ruskog teškog naoružanja u krugu tvornice u Zaporižju niti na bilo kojem susjednom teritoriju.

“Ruske trupe nemaju raspoređeno teško naoružanje ni u elektrani ni u područjima uz nju”, naglasio je Konašenkov, ponovivši da je Kijev opetovano širio glasine da su ruske trupe navodno zauzele elektranu i da granatiraju protivnika koristeći dalekometne artiljerijske sisteme.

“Oružane snage Ruske Federacije poduzimaju sve potrebne mjere kako bi zajamčile sigurnost NE Zaporižje”, poručio je na kraju Konašenkov.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više