SA KOSOVA PORUČUJU SRBIJI: NIJE VAM OVO 1999. GODINA, SPREMNI SMO, SUOČITI ĆETE SE SA OZBILJNOM SILOM!

VIJESTI

Zamjenik kosovskog ministra odbrane Šemsi Silja kazao je da ako Vojska Srbije pokuša da uđe na teritoriju Kosova, to neće biti lako, obzirom da će se suočiti sa NATO alijansom, KBS i drugim sigurnosnim institucijama, prenosi Ljaljmi.

“Srbija zna da nije lako napasti Kosovo, treba da zna da Kosovo više nije kao 1999. Danas Kosovo ima policiju, vojsku, postoje sigurnosni segmenti koji su pripremljeni na odgovarajućim nivoima. Treba da zna da će se suočiti sa ozbiljnom silom, NATO je tu”, kazao je Silja.

On napominje da postoji potencijalna opasnost. Dodajući da Srbija namjerno širi dezinformacije stalnim insceniranjem i propagandom u cilju eskalacije situacije na sjeveru Kosova, prenosi Kosovo Online.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Institucije rade svoj posao, pažljivo prate situaciju, sigurnosni segmenti, policija i drugi organi prate situaciju, kako bi realizovali svoju misiju. Sprovođenje sporazuma u ​​kojima se stvara stabilnost, uprkos činjenici da Srbija sa svojim elementima želi da drži situaciju napetom. Sceniranjem i upotrebom hibridnih ratova u cilju širenja lažnih vijesti”, rekao je on.

Silja napominje da je međunarodna zajednica dobro obavještena o opasnosti koja prijeti Kosovu od strane Srbije. Dodajući da KFOR prati napetu situaciju na sjeveru.

Podsjetimo, Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je Vojska Srbije u stanju pripravnosti i podignut je nivo borbene gotovosti. Naredba je to predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog situacije na Kosovu.

Vučević je, u gostovanju na televiziji Happy, rekao da je Srbija ozbiljna država i da zato nikom ne treba da se igra „ratnih igara“.