SADA JE SVE JASNO: Nogometni savez BiH je u raljama politike, iza svega stoje Zeljković i Dodik! (VIDEO)

Nakon burnih reakcija, čovjek koji je svojim glasom presudio da reprezentacija Bosne i Hercegovine prihvati poziv Rusije za odigravanje prijateljske utakmice, Fuad Čolpa je rekao da će tražiti otkazivanje utakmice. No, ovo nije opovrglo ono o čemu su dosada kružila glasine, a nakon ove odluke postalo i jasno – da je Nogometni savez BiH u raljama politike, piše Federalna televizija.

Odigrala se ova utakmica ili ne, potvrdom da je meč dogovoren, oni koji su htjeli naštetiti ovoj reprezentaciji, ali i državi – svoj cilj su postigli. Iako, službeno, UEFA nema ništa s prijateljskim mečevima, ključ je u odgovoru na pitanje – je li moralno u situaciji kada cijeli svijet osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu uopće razmatrati, a kamoli službeno meč dogovoriti?

Koliko su politike iz RS-a predvođene SNSD-om duboklo ovladale državnim Nogometnim savezom kroz Vicu Zeljkovića?

Sportske igre u predizbornom terminu. Dok se svijet solidariše i jača pritisak na Rusiju zbog invazije na Ukrajinu, na udaru sankcija su i sportisti. Istovremeno, zakazana je prijateljska utakmica BiH sa Rusijom. Više od same odluke Nogometnog saveza BiH, šokantnije je kako je ona uslijedila. Sport je prodrmao i bh. politički teren – i to na najvišem nivou. Oštro je u medijima reagovao Željko Komšić: “Ta utakmica neće biti odigrana”.

Drugi se nisu libili pozivati bh. reprezentativce da se ne odazovu pozivu na utakmicu, nazivajući je skandalom bez presedana. Ne samo zbog ratnih djelovanja Rusije u suverenoj Ukrajini, nego i prijetećih poruka ruskog ambasadora u BiH.

Nermin Nikšić ističe kako je Rusija izbačena sa sportskih događaja i podsjeća kako u zemlji ima ambasador koji prijeti BiH: “Ko ste vi? Da postoji Predsjedništvo i sistem, taj čovjek bi davno postao persona non grata. Smatram da tu odluku hitno treba zaustaviti. Nevjerovatno je da tamo sjedi pet ljudi koji sebi uzimaju za pravo da tako ponižavaju jednu državu kakva je BiH, da se tako odnose prema nevinim ljudskim žrtvama, agresiji”.

Savez je odavno na udaru političkih struja. Jasnije je to sada, nego ikada ranije. Najnovija odluka je i pokazala ko to vedri i oblači u krovnoj bh. nogometnoj kući. Ako je Vico Zeljković na čelu Saveza, a Milorad Dodik njegova rodbina, jasno je ko su ti koji su jasno pokazali da je cilj jedan – nanijeti štetu reprezentaciji, državi i međunarodnom ugledu.

“Potez Nogometnog saveza BiH je isključivo politički – i to onih političkih aktera koji ovdje žele da provode rusku politiku. Naravno da se ovim potvrđuje da je Zeljković u direktnoj komunikaciji, a bolje je rečeno da izvršava naredbe SNSD-a i Milorada Dodika jer ovakva odluka Nogometnog saveza jedino bi mogla odgovarati SNSD-u i Miloradu Dodiku – da BiH usmjeri prema Ruskoj Federaciji”, tvrdi Adil Osmanović.

Šta o svemu misle kadrovi SNSD-a i HDZ-a BiH, nismo saznali jer odgovora na naše pozive i poruke nije bilo. Da li će ova utakmica biti odigrana, zavisi od odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. Sportskim žargonom rečeno – lopta je okrugla, a na bh. terenu sve je moguće. No, ostavimo po strani i sport i politiku. Morala u politici odavno nema, a onima koji stoje iza ovog poteza postavlja se pitanje gdje je nestala ljudskost i solidarnost, za kojom smo i mi vapili, ne tako davno, piše Federalna televizija.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više