Kategorije
VIJESTI

Salom se nekoliko puta prolamao aplauz: Ovako se bori za BiH, pogledajte kako se Adis Ahmetović obratio u njemačkom Bundestagu!

Zastupnik iz njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović oglasio se danas tokom zasjedanja te institiucije i uputio je zaista snažne poruke u vezi Bosne i Hercegovine.

Ovaj čovjek se svim srcem iskreno bori za našu domovinu i to je i više nego evidentno.

Tokom njegovog obraćanja salom se nekoliko puta prolamao aplauz. Na kraju su ga aplauzom pozdravili gotovo svi prisutni.

“”Od svega što čovjek gradi i gradi, nema ničeg boljeg i vrijednijeg od mostova.”

Ova izjava dolazi od Ive Andrića, književnog dobitnika Nobelove nagrade. Rođen u Bosni i Hercegovini, kršten katolik i umro u Beogradu.

Izgradnja mostova – to je ono što je život na kraju uvijek: između ljudi, kultura, religija, susjednih zemalja ili čitavih regiona i kontinenata.

Kao članovi njemačkog Bundestaga, svi se trudimo da budemo politički arhitekti. Temelj na kojem radimo je naš sloboda-demokratski osnovni poredak i duboko evropsko uvjerenje.

Ovakvu strukturu sa identičnim osnovnim stubovima želi i BiH: mir i slobodu, demokratiju i prosperitet.

I zato, drage kolege, današnja rasprava i odluka dva prijedloga je historijska prekretnica za boljitak budućnosti ove mlade demokratije.

PS: Dobra politika nema etničke ili vjerske oznake. Riječ je o vrijednostima – kao što je demokratija, sloboda, mir i ravnopravnost”, rekao je Ahmetović između ostalog.

Pogledajte njegovo obraćanje.