SANJA VULIĆ IZVRIJEĐALA KOGA JE STIGLA: “Političko, bošnjačko Sarajevo želi satanizaciju Srba i Hrvata, a danas kada je turista Schmidt…”

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić kazala je da “postoji stručni naziv za jučerašnji nastup Christiana Schmidta, ali je sigurna da je i njemu postalo jasno što znači lažni bošnjački zagrljaj pa je zato onako nervozan”.

“Političko, bošnjačko Sarajevo želi satanizaciju Srba i Hrvata, a danas kada je turista Schmidt shvatio da su ga jednoumljem i mržnjom doveli u bezizlaznu situaciju, brutalno ih vrijeđa”, rekla je Vulićeva i dodala da je dijalog u BiH između lidera tri naroda prijeko potreban, a da neustavne naredbe i nametanja od turiste u BiH Schmidta vode u sunovrat, nikako ka dijalogu, prenosi Srna.

Ona je rekla da je “njemački turista u Sarajevu Christian Schmidt đonom krenuo na Srbe čim je kročio na tlo zajednice gdje žive tri naroda u dva entiteta”.

 

“Tražio je saveznike u SDA i Bošnjacima, infiltriranim iz SDA u OHR i druge kancelarije međunarodnih zajednica, a nije mario za upozorenja dobro upućenih da je izvjesna dama iz SDA zavela Valentina Inzka i da su, zapravo, sve odluke koje je on donio isključivo kreacija SDA”, rekla je Vulićeva.

Ona je rekla da su “Srbi čestit, ponosit i iskren narod i nema osnova da se Schmidt vrijeđa kada mu otvoreno kažu da je on turista, jer ga Vijeće sigurnosti nije potvrdio, i da kao takav ne može imati veća prava u odnosu na bilo koje druge turiste”.

Vulićeva je dodala da javnost još čeka odgovor Službe za poslove sa strancima o statusu Christiana Schmidta u BiH.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više