Kategorije
VIJESTI

Šarović odgovorio Željki Cvijanović “Uzalud pljujete opoziciju, zna se ko je kriv za korupciju i siromaštvo”

Ne bih komentarisao izbor SNSD-a da za člana Predsjedništva BiH kandiduje aktuelnu predsjednicu RS Željku Cvijanović, ali će se SDS i ja lično, sve do završetka ovog izbornog procesa snažno boriti isključivo argumentima i činjenicama, poručio je Mirko Šarović, predsednik SDS i kandidat opozicije za ovu funkciju

Ukazivaćeno na sve loše i pogubne poteze vlasti i pojedinaca iz vlasti koji su nas vodili proteklih 16 godina iza sebe ostavljajući užasno stanje u svim sferama života, političkoj, ekonomskoj i svakoj drugoj – kazao je Šarović.

Istovremeno, dodao je je on, vodiće pozitivnu kampanju i nuditi rješenja za mnoga životna pitanja i loše stanje u koje je dovedena Republika Srpska, ne zaslugom opozicije, nego vlasti SNSD.

– Sa druge strane aktuelna predsjednica Željka Cvijanović, u nedostatku odgovora i argumenata konstantno izbjegava i izbjegavaće da javnosti objasni kako to da smo mi kao Republika i kao zemlja tako siromašni, izolovani i sankcionisani od najvažnijih zemalja EU poput Njemačke, Velike Britanije i Francuske, te zašto nas je za 16 godina vlasti SNSD sada 200.000 manje, posebno mladih – navodi Šarović.

Nije valjda, kaže Šarović, da je za sve kriva pandemije ili rat u Ukrajini, kako to obično objašnjava predsjednica RS.

On je upitao ima li nešto možda i do rada ili nerada onih koji vode ovu zemlju?!

– Ne mislite li valjda da je problem za stanje u Republici Srpskoj to što je Mirko Šarović negdje gostovao u nekoj emisiji ili što su SDS i njen predsjednik s razlogom donijeli odluku da napuste neko od zasjedanja NSRS, kako to želi da predstaviti predsjednica – pita Šarović.

Lider SDS dodje da je zanimljivo kako čelnici SNSD zaboravljaju šta se dešavalo proteklih godina.

– Zaboravlja uvažena predsjednica Republike Srpske da je ona sa istim tim Bakirom Izetbegovićem i SDA u koaliciji još od 2019. godine i da su se svi skupa, i Bakir i Mile i predsjednik Republike, slatko smiješili i pozirali ispred restorana u Istočnom Sarajevu kada su dijelili izborni plijen. Ali to je njihov izbor – naglasio je Šarović.

Mjerimo se samo po tome, ističe on, koliko znamo da radimo svoj posao i koliko smo doprinijeli ukupnom napretku naše zemlje.

– Takav sam bio kao predsjednik Republike Srpske, kao član Predsjedništva iz RS, kratko dok me Ešdaun nije sklonio sa političke scene i sankcionisao, a posebno dok sam radio i doprinosio opštem napretku kao ministar u Savjetu ministara BiH. I to dobro znaju i građani i privrednici – navodi predsjednik SDS.

Šarović poručuje da se vlast i predsjednik Republike ne mogu se za loše stanje u zemlji kriti iza opozicije.

– To djeluje suviše naivno i prozirno. Zašto će vama to? Isprsite se, vladate 16 godina i imate sve poluge vlasti u svojim rukama! Ne kukajte na Mirka Šarovića i recite nam zašto smo danas po svim zvaničnim podacima najsiromašnija zemlja u Evropi?! Odgovorite nam zašto smo, po istraživanju vodećih svjetskih finansijskih institucija, najkorumpiranija zemlja u Evropi i među tri najgore po korupciji u cijelom svijetu – rekao je Šarović.

On je dodao da se pokazatelji o sveptisutnoj korupciji posebno izraženi u javnoj korupciju, koju proizvodi i kontroliše vlast.

Podsjeća da je BiH vodeća zemlja u Evropi po smrtnosti stanovništva zbog neadekvatne zdravstvene njege, a penzije su ubjedljivo najniže u odnosu na cijeli regionić.

Za sve to, dodaje on, nije moguće okriviti opoziciju, SDS i njenog predsjednika, umjesto onih koji upravljaju ovom zemljom toliko godina.

– Kako god i koliko god aktuelna vlast bježala od odgovora i agonije u koju su nas doveli, krijući se iza “pljuvanja” opozicije, vi ćete kao vlast ipak vrlo brzo morati položiti sve račune građanima ove zemlje – kategoričan je Šarović.

SrpskaInfo

Napišite Komentar..