Saša Magazinović oštro kontrirao RAK-u zbog Hadžifejzovića: “Izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili”

VIJESTI

Reakcije na najave direktora RAK-a Draška Milanovića da će se poduzeti rigorozne mjere protiv Face TV ne prestaju.

O svemu se oglasio i Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetimo, ljudi blisku lideru SNSD-a Miloradu Dodiku u javnost plasiraju lažne optužbe da je Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji navodno upitao da li bi trebalo da se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili ubije”.

“Izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili”

Saša Magazinović je postavio prijedlog za Regulatornu agenciju za komunikacije BiH (RAK). Također, pružio je podršku novinaru Hadžifejzoviću.

Magazinović je objavio fotografiju šta sve obuhvata Član 27. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine.

“Prijedlog za RAK: ako vam se već nešto radi, predlažem da pogledate Član 27. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH. I onda pokrenete postupak protiv RTRS. Umjesto da izmišljate riječi koje novinari nisu ni izgovorili.

Podrška Senadu Hadžifejzoviću”, napisao je Magazinović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, Draško Milinović kazao je jučer kako je RAK po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

“To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo. Jasno je da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija”, rekao je Srni Milinović.

Prema njegovim riječima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno “mnogo podzakonskih akata Agencije”.

“Ove stvari koje smo nažalost vidjeli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Face televiziji su nedopustive. RAK ih neće dozvoliti”, naveo je Milinović.

Podsjetimo, sinoć sa Face TV-a su poslali usporene snimke u kojima se jasno čuje šta je Hadžifejzović zaista rekao.

O tome čitajte na linku ispod.

Objavljen usporeni snimak, Senad Hadžifejzović javno odbrusio nakon prozivki zbog Dodika: “Istina je da sam rekao: SMIJENI,SMIRI, UMIRI.”