SAŠA MAGAZINOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: “Siguran sam da je Denisu Bećiroviću ukradena pobjeda, Šefik Džaferović nije trebao sjediti u Predsjedništvu…”

VIJESTI

Saša Magazinović, stari/novi zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, na posljednjim Općim izborima osvojio je blizu 14.000 ličnih glasova.

Gostujući u programu N1 televizije Saša Magazinović je kazao da je ova kampanja bila eksperiment da li se može dobiti povjerenje građana bez agresivne kampanje.

“Neki kažu da je to bilo malo i riskantno, ali eksperiment je na neki način uspio. Zaista mi je čast i obaveza da je svaki drugi glasač SDP-a dao i meni lično povjerenje. Ja ću to nastajati opravdati radom”, kazao je.

Izdvojio je i projekte za koje mu je žao što se nisu završili u prethodnom mandatu.

“To je ukidanje akciza. To je projekat koji smo doveli do kraja i ostalo je glasanje, i moguće je da se ono desi, ukoliko dva predsjedavajuća Predstavničkog doma i Doma naroda, obojica dolaze iz SNSD-a – Radmanović i Špirić, zakažu sjednice. Treba još pet minuta posla za koji oni očigledno nemaju vremena. Drugi projekat i moja najveća frustracija što nije završen je legalizacija kanabisa u medicinske svrhe. Proces koji nema političke protivnike, ali ide izuzetno sporo“, kazao je.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Kazao je da će SDP u državnom parlamentu imati pet zastupnika, dok su prethodni mandat završili sa četiri, a govorio je i mogućnosti saradnje sa Demokratskom frontom.

“To je stranka koja ima člana Predsjedništva BiH, što joj daje veći značaj nego što je sam rezultat stranke. Samostalni su, ja im želim da donesu najbolje odluke, prije svega za DF, pa onda i za BiH. Ako bi ih morao savjetovati, moj bi savjet bio da se malo odmaknu od SDA, jer je to počelo da ih opterećuje i prepoznati su kao pomoćnik”, kazao je.

Govoreći o pobjedi Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, Magazinović je kazao da mu je na prošlim izborima bila oteta pobjeda.

“Siguran sam u to, njemu je ta pobjeda oteta. Rekao bih da je ukradena. Ne mislim da je Šefik Džaferović išao pa krao glasove, ali Šefik Džaferović nije trebao sjediti u Predsjedništvu prošle četiri godine- Žao mi je što CIK, a i međunarodne institucije, tada nisu odobrili ponovno brojanje. Tada je bilo samo što prije proglasiti rezultate. Oglušili su se o naše zahtjeve za brojanje, iako tamo gdje smo otvorili kutije vidjeli smo da su se desile krupni propusti, da ne kažem krađe. Bećirović je morao pobijediti dva puta da bi jednom bio izabran“, kazao je.