SAVJETNIK MILORADA DODIKA: ЈAVNI POZIV NA NJEGOVO UBISTVO JE LEGALIZACIJA TERORIZMA U BIH

VIJESTI

Javno pozivanje na ubistvo Milorada Dodika nije ništa drugo do legalizacija terorizma kao opcije u BiH, rekao je Srni savjetnik člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

 

Tegeltija je naveo da je javnost juče imala priliku da gleda na sarajevskoj televiziji razmatranje ubistva Dodika kao opcije.

 

– Nema te novinarske i analitičarske slobode koja dozvoljava razmatranje ubistva kao opcije i to ne smije proći tek tako – rekao je Tegeltija, komentarišući izjavu novinara Senada Hadžifejzovića koji je tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa Dodikom, upitao da li je rješenje da se “smijeni, smiri, ubije?”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ako to prođe tek tako, kaže Tegeltija, onda je terorizam legalizovan kao opcija u BiH.

On je konstatovao da opozicija u Republici Srpskoj ne reaguje na ovo i postavio pitanje da li to znači da je takav razgovor na televiziji njima prihvatljiv.

Tegeltija je rekao da na sve ovo ćute Delegacija EU i silne međunardne organizacije, mediji, ambasade, OEBS.

– Da li to znači da je otvoren lov na Dodika i da je razgovarati o njegovom ubistvu sasvim OK? Da li su to podignuti ulozi? Da li je promijenjena “igrica”, pa se sad može razmatrati i ubistvo kao opcija? – upitao je Tegeltija.

On navodi da bi bilo dobro da to kažu da znamo da se prilagodimo toj novoj “igri”.

– Ne morate ni da nam kažete. Dovoljno će biti vaše ćutanje da shvatimo – zaključio je Tegeltija.