“Schmidt je na godišnjem, ne znam ko je pisao pismo”

Visoki predstavnik Christian Schmidt uputio je pismo predsjedniku FBiH Marinku Čavari, potpredsjednicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović, nakon kojeg su mu potpredsjednici odgovorili.

U pismu izražava razočarenje zbog neimenovanja četvero sudaca u Ustavnom sudu Federacije te ih poziva da to učine.

Reagirajući na ovu informaciju, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako je “dobio informaciju da je Schmidt zapravo na godišnjem odmoru” te da ne zna ko je pisao. Kaže kako je Schmidt, pod pritiskom javnog linča na prosvjedima ispred OHR-a, prestrašen, odustao od donošenja odluka u vezi s pitanjem provođenja odluka Ustavnog suda BIH.

 

“Iznenađujuće je da je Schmidtu jedino važno ono što SDA traži. Čini mi se da je jedini kriterij to što SDA želi ili ne želi. Nije mu, recimo, važno da se provedu odluke Ustavnog suda, nije važno što FTV radi izvan zakona bez statuta, da već 8 godina nemamo zakonito izabranog ravnatelja FUP-a i niz takvih stvari.

Schmidt se brine o pitanjima važnima za SDA kako bi se održao “status quo” o pitanju Izbornog zakona kako bi mogli raditi malverzacije s nezakonitim izbornim povjerenstvom”, naglasio je Čavara.

Dodao je kako će se čuti koje su to još želje SDA koje su na popisu.

SB

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više