SDP: NESTAŠICA MLIJEKA JE JOŠ JEDAN DOKAZ DA SDA NE RJEŠAVA SVE KRIZE

U trgovinama širom Bosne i Hercegovine već se osjeti značajna nestašica mlijeka, a uskoro bi se mogao dogoditi veliki rast cijena, ali i prazne police. Mnogi situaciju s mlijekom sada porede sa onom koja se dogodila s uljem prije nekoliko mjeseci.

Nestašicu mlijeka su komentarisali iz SDP-a BiH, te optužili Vladu Fadila Novalića. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

Posljednja vijest, genijalnom politikom federalne vlade Fadila Novalića i SDA riješen je problem velikog broja građana koji jedva da imaju za hljeb i mlijeko. SDA sigurno rješava svaki problem. Više mlijeka neće biti, a ako ga i bude najveći broj građana neće biti u prilici kupiti ga zbog cijene. Po onoj Fadilovoj nije mlijeko poskupilo samo sada za iste pare kupite 50% manje.

Naravno ne smeta to SDA i njenom lideru, bez imena i stranke, da na svakom skupu čita isti govor o SDA-ovom „rješavanju svih kriza“. SDA nema ni ideju, ni viziju, ali ni poštovanje za građane.

Ništa se ne poduzima da se spriječi novi udar na egzistenciju građana.

Od krnje, optuženičke Vlade FBiH u tehničkom mandatu se, kao ni do sada ne može očekivati bilo kakva pozitivna reakcija.

U državi bez robnih rezervi, bez naftnih rezervi, u kojoj su molitve za kišu način borbe protiv požara koji haraju jer nemamo kanadere, gdje djecu liječimo prikupljanjem novca telefonskim pozivima glavna vladajuća stranka uvjerava ljude da je s njima sve sigurno. U prosjeku, cijene su porasle za 40-50%. Cijena jednog kg brašna u godini dana sa 0,93 KM, porasla na 1,50 do preko 2 KM, cijena porasla na 4,50 KM, 250 gr maslaca za 1,5 KM, litar benzina je blizu 3 KM, i to nakon pojeftinjenja.

Vladajući SDA , HDZ i SNSD hvale se sjajnim punjenjem budžeta u Bosni i Hercegovini. Za njih, to znači punjenje i njihovih džepova zbog čega se ne sekiraju za obične smrtnike. Potpuno je logično da budžeti nikada nisu bili puniji. Puni ih narod koji nema izbora, kupuje hranu koja je često skuplja nego u Njemačkoj. Pa oni i od humanitarnih poziva za liječenje ljudi pune budžete naplačujući porez.

Nažalost, vlast koja puni budžet, a prazni džepove ljudi, nikad nije bila zainteresovana za narod. Umjesto da pare izdvoje za povećanje plata i penzija, kroz različite namjene izdvojili su milione za medijsku promociju premijera i Vlade FBiH. Naravno da ne postoje marketinške agencije ni novci koji bi mogli uvjeriti narod da ova bezdušna vlast vodi računa o njima. To je vlast koja je na nivo Njemačke podigla cijene i svoja primanja. Sve ostalo su uzeli. Sada hoće da nam uzmu i dušu te da našu djecu zamjene robotima. Računaju valjda da sa robotima neće biti potrebe ni za mlijekom ni za hljebom. Neće ići, ni oni sami više ne vjeruju u svoje laži, pišu iz SDP-a BiH.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SANJU VULIĆ UHVATILA VELIKA PANIKA: “Amerika štiti one koji mi prijete”

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sanja Vulić, navela je Pročitaj više

PIJAN I DROGIRAN PREGAZIO ŽENU PA POBJEGAO

D. B. (39) iz Futoga lišen je slobode zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OSUDILA NAPAD NA POVRATNIKE: “Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u RS-u”

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva. Predsjedavajuća Pročitaj više

Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi Pročitaj više