SEBIJA IZETBEGOVIĆ IZGUBILA TUŽBU, MORA ZEHRI DIZDAREVIĆ ISPLATITI 10.500 KM

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu prema kojoj direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović mora platiti Zehri Dizdarević naknadu od 10.500 KM.

Dizdarević je podnijela tužbu zbog klevete protiv direktorice KCUS Sebije Izetbegović radi naknade nematerijalne štete, vrijednost spora 10.500 KM.

U tužbi se navodi da je nakon smrti pacijenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na službenom Web portalu prvotuženog http:/www.kcsu.ba/ objavljeno saopćenje za javnost pod nazivom “Rukovodstvo KCUS-a traži da tužilaštvo proširi istragu u slučaju smrti doktora Šefika Pašagića”.

U navedenom saopćenju se navodi kako je tužiteljica u više navrata u javnosti izjavljivala da je bila u komunikaciji sa pacijentom KCUS-a inicijala Š.P., te da generalna direktorica, direktori disciplina i šefovi klinika imaju saznanja da je tužiteljica istog pacijenta liječila u kućnim uslovima, privatno, javlja Avaz.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović je u decembru prošle godine izgubila još jednu tužbu protiv Zehre Dizdarević.

Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla kako sumnja u njen akademski put, odnosno njeno stjecanje diploma i akademskih zvanja. U navedenoj tužbi, Izetbegović je tražila da joj Dizdarević isplati 5.100 KM odštete za klevetu.

Međutim, Općinski sud je donio prvostepenu presudu prema kojoj je direktorica KCUS-a morala platiti sudske troškove ovog postupka u iznosu od 1.895 KM.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više