ŠEF BH. DIPLOMATIJE ELMEDIN KONAKOVIĆ: “Uspjeli smo državljane BiH izvesti iz Gaze u Egipat, veliki broj zemalja još uvijek čeka”

VIJESTI

Radimo neprestano na dolasku građana BiH i njihovih srodnika u svoju zemlju. Od sinoć se povećao broj, još nekoliko lica je stiglo do Egipta”, naveo je Konaković.

Nekoliko državljana Bosne i Hercegovine evakuirani su iz Gaze u Egipat. Ovu informaciju na svom zvaničnom Facebook profilu potvrdio je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković.

“Uspjeli smo državljane Bosne i Hercegovine izvesti iz Gaze u Egipat. Veliki broj zemalja još uvijek nije izveo svoje građane, a među njima su i neke svjetske sile.
Radimo neprestano na dolasku građana BiH i njihovih srodnika u svoju zemlju. Od sinoć se povećao broj, još nekoliko lica je stiglo do Egipta”, naveo je Konaković.

Potom je dodao:

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“U odluci Vijeća ministara treba da stoji tačan broj i status svih osoba koje ulaze u našu zemlju, na tome radimo cijeli dan. Ambasadori Subašić, Halilović i Kovačević su zajedno sa ostalim uposlenicima ambasada uradili odličan posao, a i dalje rade. Krizni štab u MVP radi bez prestanka, imamo odličnu komunikaciju sa Ministarstvom sigurnosti i ostalim institucijama”.

Između ostalog, naveo je kako se radi o ozbiljnom procesu.

“Dovodimo kući ljude iz ratom zahvaćenog područja, a u svakoj prilici se zakoni naše zemlje moraju poštovati, sigurnosni aspekt je veoma važan. Apelujem na medije da ovu temu ne koriste u političke svrhe, riječ je o ozbiljnom procesu. Ne možemo informisati o svakom potezu koji povučemo, molimo vas za razumijevanje i profesionalno izvještavanje”, zaključio je Konaković.

 

SLOBODNA BOSNA