Šefica bh. diplomatije Bisera Turković objavila video brutalnih uvreda Milorada Dodika prema njoj: “On ima najmanje prava da dijeli diplomatske lekcije bilo kome”

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković saopštila je njena nota upućena Ambasadi Izraela i Ministarstvu vanjskih poslova ove zemlje, imala za cilj da popravi štetu i razjasni njihove kontradiktorne pozicije.

Uz to je objavila i odgovor članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji ju je jučer optužio kako nastoji “da nas posvađa sa prijateljskim Izraelom”.

Priložila je na Facebooku i video “sabranih” i brutalnih uvreda Dodika prema njoj.

“Milorad Dodik, kao osoba pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, političar koji je u rezoluciji Bundestaga te u izvještajima visokog predstavnika identificiran kao direktna prijetnja miru i stabilnosti BiH i regije, ima najmanje prava da dijeli diplomatske lekcije bilo kome”, stoji u statusu ministrice na službenom Facebook nalogu.

Njegov mandat je, navodi Turković, potrošen u izazivanju destabilizacije.

“Umjesto da kao član Predsjedništva BiH radi u interesu svih građana, da podržava reforme na evropskom putu,

Dodik je mandat potrošio na izazivanje sukoba i destabilizacije, ne samo unutar BiH, nego i sa međunarodnim prijateljima.

BiH je predana dobrim odnosima sa svim prijateljskim državama, uključujući i Izrael”, stoji u njenom saopštenju.

Podsjetimo, Ambasada Izraela za BiH je u ponedjeljak saopštila u memorandumu da podržava izmjene Izbornog zakona BiH koje su u skladu sa prijedlogom stranaka sa hrvatskim predznakom, a ujedno i pozdravila ohrabrujuće akcije koje su poduzele institucije Bosne i Hercegovine u cilju zaštite jevrejske zajednice i njenog položaja u zemlji.

Brojni bh. lideri su ovakve stavove proglasili kontradiktornim, a Turković je uputila i demarš kako bi zatražila pojašnjenje ne samo stavova, nego i svrhe dokumenta.

Tenzije se sve više povećavaju pred izbore.

Pogledajte i snimak koji je objavila.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Dodik o LGBT zajednici: Zakonom ćemo im zabraniti prilaz školama i vrtićima

95 posto tih koji bi učestvovali u tim manifestacijama u Banjoj Luci, tih homoseksualnih, dolaze sa strane, rekao je Dodik Pročitaj više

Dodik će zabraniti Ani Brnabić da prilazi školama i vrtićima u RS-u?

Predsjednik RS-a najavio novi diskriminatorski zakon Predsjednik RS-a Milorad Dodik je najavio da će RS donijeti zakon kojim će biti Pročitaj više

Užas na aerodromu u Njemačkoj: Automobilom se namjerno zabio među ljude, više povrijeđenih

Vozač je prevezen u bolnicu kako bi ljekar utvrdio njegovo psihičko stanje Muškarac je u petak udario u nekoliko pješaka Pročitaj više

Pet godina od ubistva, Davor Dragičević dao rok: Osvetiću Davida

Danas se navršava tačno pet godina od pronalaska tijela ubijenog mladića Davida Dragičevića. Tim povodom porodica i prijatelji su se Pročitaj više