Selektorica BiH Jasna Sliško jako emotivna u studiju CD-a kod Senada Hadžifejzovića: “Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedila, ali ostajem pri svom stavu!”

Selektorica ženske košarkaške pionirske reprezentacije BiH Jasna Sliško gostovala je Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV.

“Djevojčica dolazi iz kluba gdje je naučena da digne tri prsta, ne da nas isprovocira. Ali dok je u BiH, treba da poštuje BiH.

Niti sam vidjela, niti sam zabranila da se neko krsti na utakmicama.

Na sastanku sam rekla da nema obilježavanja nikakvih vjerskih obreda, da nema veze da li je neko Srbin, Hrvat, musliman, trebamo se svi između sebe poštovati.

Miješala sam i djevojčice različitih nacionalnosti u sobama čisto radi druženja, upoznavanja i poštivanja različitih kultura.

Jedna djevojčica koja je došla naknadno na treninzima pokazivala tri prsta i na sastanku smo rekli da to nije okej, da je to nacionalni pozdrav Srbije.

Sve djevojčice su bile tu kada sam to rekla, ja i moja pomoćnica, niko iz košarkaškog saveza nije bio.

Rekla sam to na sastanku jer će djevojčica sutra mahinalno podići tri prsta kada bude stajala pored zastave BiH i niko neće osuditi nju, nego nas jer smo mi roditelji, treneri, pedagozi.

Djevojčica dolazi iz kluba gdje je naučena da digne tri prsta, ne da nas isprovocira. Ali dok je u BiH, treba da poštuje BiH.

Pogađa me sve što mi pripisuju, ali ostajem pri svom stavu”, kazala je ona.

Podsjetimo, Sliško se posljednjih dana našla na udaru pojedinih medija, ali je kod Senada sve detaljno objasnila.

Uskoro i snimak cijelog gostovanja.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više