Selektorica BiH na meti optužbi: “Naredila sam da se poštuje zastava BiH, kome se ne sviđa, pedala”

Nakon što su optužbe isplivale u javnost, mnogi su zatražili njezinu ostavku, a sada se ona sama javila na Instagramu i demantirala optužbe.

Jasna Sliško košarkaška je selektorica ženske pionirske reprezentacije BiH, ali u medijski vrtlog javnosti nije upala zbog uspjeha, nego zbog optužbi da je maltretirala igračice. Nakon svega izbio je skandal.

Klubovi Feniks i Mladi krajišnik optužili su je da je vršila mobing nad djevojčicama srpske nacionalnosti koje igraju za BiH. Navodno im je zaprijetila da će im odsjeći ruku ako podignu tri prsta, pišu srpski mediji. Osim toga, navodno im je uzimala mobitele te čitala poruke, kao i puštala film o genocidu u Srebrenici. Uz to, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Feniksa Darko Kosić, piše i da je jednu djevojčicu izbacila iz autobusa.

Nakon što su navedene optužbe isplivale u javnost, mnogi su zatražili njezinu ostavku, a sada se ona sama javila na Instagramu i demantirala optužbe.

– Jedino što sam naredila jest da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas nitko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! I kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gdje sam ja odgovorna – napisala je ona.

Ranije je u razgovoru za Glas Srpske demantirala da je djevojčice tjerala da gledaju film o Srebrenici.

– Palac, kažiprst i srednji prst zajedno neće se dizati dok sam ja u reprezentaciji. Ne znam što je međunarodni znak. Poštujem pravila FIBA. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovdje postavili, a ne znam zašto dijete od 13 godina ne bi poštovalo. Apsolutna laž je da je djeci zabranjeno da se prekrste po ulasku na teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopće ne spominjem, ježim se na sam spomen, nikad nije puštam. Djeca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem, radi mira. Poštujem svaku vjeru, ali kod nas u selekciji nijedno dijete nije pokušalo da se prekrsti, bar ja to nisam vidjela – pravdala se Sliško.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
HAOS U STUDIJU ŠVEDSKE TELEVIZIJE : “Koga sam trebao predstavljati? Možda Srbiju?” (VIDEO)

Šveđani su pobijedili Azerbajdžan, a selektoru se nije svidjelo kako ga tretiraju kritičari Šveđani su se u ponedjeljak navečer lako Pročitaj više

HADŽIBEGIĆ O SUKOBU S NAVIJAČEM: “Dobio besplatnu ulaznicu, došao tu, ne zna ni gdje je, ni šta je…”

Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, objasnio je verbalni okršaj sa navijačima nakon poraza od Slovačke (0:2). Kako Pročitaj više

Evo gdje gledati utakmicu Slovačka – BiH u našoj državi, regionu i dijaspori

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati gostuje u Slovačkoj u drugom kolu kvalifikacija za Euro, a poznato Pročitaj više

IZNENADNI PROBLEM ZA HADŽIBEGIĆA: Junak pobjede nad Islandom se požalio na povredu

Posljednje informacije kažu da će stisnuti zube i zaigrati od prve minute, no ostaje da sačekamo zvanične sastave… Reprezentacija Bosne Pročitaj više