Kategorije
VIJESTI

Šemsudin Mehmedović žestoko “udario” na Dragana Čovića, ovo mu nikako nije mogao prešutjeti!

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine uputio je danas saopćenje u kojem poziva Evropski pokret da oduzme priznanje Draganu Čoviću (HDZBiH) “Najeuropljanin BiH”.

Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

“Evropski pokret u BiH svečano je uručio 9. decembra .2016. članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Draganu Čoviću priznanje “Ličnost godine i Najeuropljanin BiH”.

Pozivam Evropski pokret da oduzme to priznanje Čoviću. Čović je sljedbenik fašističke i zločinačke antieuropske politike Mate Bobana što je potvrdio i jučerašnjom izjavom obilježavajući godišnjcu smrti Mate Bobana.

Govoreći jučer o 25. godišnjici smrti Mate Bobana, Čović je kazao kako se s ponosom sjeća tih vremena, vremena iskušenja kada je trebalo donositi povijesne odluke.

‘Te su nas odluke u konačnici očuvale da uopće danas možemo govoriti da ova borba za dom, za naš narod ima smisla, jer tu smo svoji na svome. U nesavršeno uređenom društvu moramo dati svoj doprinos da se ono uredi po mjeri i hrvatskog naroda’, naglasio je Čović.

Čović je za zasluge u vrijeme kada je radio u Ministarstvu obrane Herceg-Bosne, odlikovan Redom hrvatskog trolista 28. maja 1997.

Sve dok u hrvatskom narodu u BiH budu postojali političari koji se ponose fašističkim nasljeđem, djelom i ulogom Mate Bobana koji je zločinima i etničkim čišćenjem pravio hrvatsku verziju RS-a, HDZ politika u BiH, nosit će breme fašizma, UZP-a, ratnih zločina, logora i sjeverodonjecka. Dragan Čović i dalje njeguje fašistički kancer na tkivu BiH. On se ponosi Matom Bobanom i javno se hvali tim.

Dok to zlo bude postojalo u BiH, BiH ne može naprijed. I to je status quo. Hrvatska politika u BiH ne može izaći iz groba Mate Bobana.

Hrvatski narod to mora sam prepoznati i osuditi!

Zato je važno da Evropski pokret u BiH oduzme priznanje dodijeljeno Čoviću – iako je simbolika, važna je to poruka domaćoj i svjetskoj javnosti.”