Senad Hadžifejzović u žestokom obraćanju tokom Centralnog dnevnika na Face televiziji: “Dosta više! 31 godina šutnje je i previše! Ova država ne zavisi od vas! Niste vi država!”

Svidja vam se članak? Podijelite ga sa prijateljima

Senad Hadžifejzović je u žestokom obraćanju tokom Centralnog dnevnika na Face televiziji istakao brojne stvari, ali ovo njegovo obraćanje je zaista bilo žestoko.

“2. maja 1992. godine trajala je smjena jedne vlasti. Državni, vojni udar. 31 godina bit će u utorak otkako su otvoreno JNA i srbijanski režim pokušali državni, vojni udar, smjenu – vjerovatno i ubistvo predsjednika države – i dovođenje marionetske vlade.

Osim branilaca, sarajevskih mladića, državu su tog dana branili i odbranili novinari, tehničari, svi uposlenici TVSA – TVBiH.
Više od petnaest sati sam tog dana bio u studiju u programu uživo. Počeli smo ovaj dnevnik u 15.00 sati popodne 2. maja…

…a završili iza pet, oko šest sati ujutro, 3. maja. Svi mi – TVBiH – branili smo državu, glavni grad, dakle i legalno izabranu vlast.

Niko od nas tada ni pomislio nije da branimo ovu ili onu stranku. No, tridesetak godina kasnije kada baš te novinare, koji su baš tada, u presudnom momentu, branili državu, napadaju iz SDA, mi se nazor moramo sjetiti da smo tada branili legalnu vlast na čijem je čelu bila SDA.

Sada nas napadaju iz SDA – napadaju oni koji su tog 2. maja bili u podrumima, razbježani po svijetu, raspadnuti i prepadnuti – čast izuzecima – oni koji su u skloništima, trezorima gledali ovu emisiju kako se i gledalo – kô u televizor, zabezeknuti.

E tim kukavicama, izdajicama i veleizdajnicima, 31 godinu kasnije, poručujem: “Branioci, nekoliko političara, funkcionera i TVBiH su spasili državu, ali su vam i sačuvali vašu vlast.

Malo morgen biste dočekali morgen – sutra na vlasti da nije bilo te televizije i ove emisije. Da. Dugujete nam 31 godinu vlasti na kojoj smo vas sačuvali. Bolje i to – vi, nikakva vlast, nego izgubljena država.

Ali dosta više; 31 godina naše šutnje je i previše. Kao ni tada, ni sada ova država ne zavisi od vas. Niste vi država. Kako da nam vratite dug?

Izvinjenjem, javnim izvinjenjem borcima, novinarima, političarima, tehničarima, vozačima… svima koji su 2. maja bili na zemlji i branili zemlju, a vi bili pod zemljom.”

Pravo naše ugrabljeno amo natrag dajte nam! Ne date li, ne molimo; uzeo ga narod sam”.

“Dosta više! 31 godina šutnje je i previše! Ova država ne zavisi od vas! Niste vi država!”.

Pogledajte obraćanje Hadžifejzovića.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
FINACIJSKO STANJE MILORADA DODIKA: KAŽE DA JE U KREDITU 670.000 KM A DA NA RAČUNU IMA 1.200 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim Pročitaj više

FINANCIJSKO STANJE ŽELJKA KOMŠIĆA: IMA KREDIT OD 39.100 KM A NA RAČUNU IMA 16.900 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim Pročitaj više

FINANCIJSKO STANJE DENISA BEĆIROVIĆA: IMA KREDIT OD 148.000 KM I PLATU OD 4.645.98 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim Pročitaj više

DRAMA U SDP-u: Nikšić zatečen ostavkama na sjeveroistoku BiH, na pomolu sličan scenarij i u drugim sredinama…

Iz PDA navode da izjave da se protiv jednog od imenovanih članova Uprave vodi krivični postupak nisu tačne. Bura u Pročitaj više