Sin ratnog zločinca Ratka Mladića tvrdi: On ne može više ni da govori

Presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić danas je u još lošijem zdravstvenom stanju, nego prethodnog dana, pa tokom posjete supruge Bosiljke bukvalno nije mogao da govori, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

– Ona je sa njim sjedila dva sata, ali samo je ona pričala, on je pratio, ali nije mogao da govori, više nema snage ni da govori – naveo je Darko Mladić.

Darko je naveo da su supruzi ratnog zločinca nizozemski ljekari rekli da nemaju ništa novo, da su nešto malo promijenili terapiju, ali nisu rekli kako.

Da li je uzrok korona ne zna se još uvijek
On je podsjetio da se radi formalno o upali pluća, sa vodom u plućima i srčanom slabošću.

– E sad, da li je to što je preležao koronu ili nije… nisu se izjašnjavali po tim pitanjima – rekao je sin ratnog zločinca.

On kaže da ne može da govori o sljedećim potezima porodice, dodajući da se i dalje čeka da bude odobren termin da Mladića posjete srpski ljekari.

Naredne sedmice će ga posjetiti sin
Darko je rekao da će supruga zločinca Mladića ostati u Nizozemskoj još par dana, a da će on otići tamo iduće sedmice da posjeti oca, pošto je tako loša situacija.

Zdravstveno stanje ratnog zločinca ponovo se pogoršalo, pa je prije devet dana zbog jakih bolova i opće slabosti prebačen u civilnu bolnicu u Hagu, odakle je u četvrtak, 8. septembra, vraćen u zatvorsku bolnicu u Tribunalu.

Podsjećamo, Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) u Hagu izrekao je prošle godine drugostepenu presudu kojom je potvrđena doživotna kazna zatvora Mladiću za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Avaz

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više