SIPA pretresla državni zatvor: Zatvorenici planirali ubistvo tužioca i načelnika policije?

VIJESTI

Kostrešević tvrdi da je ubistvo planirano kao poruka tužiteljima Tužilaštva BiH

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, po nalogu Tužilaštva BiH, pretresli su državni zatvor u Vojkovićima u potrazi za dokazima planiranog ubistva, potvrđeno je za Federalnu TV.

Informaciju o pretresu, koji je vršen prema nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, potvrdila je Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

– Za sada neidentificirana grupa zatvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifriranje aplikacije Sky planira ubistvo tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare i neimenovanog načelnika policije u Banjoj Luci – izjavio je Siniša Kostrešević, direktor Policije RS-a.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Kostrešević tvrdi da je ubistvo planirano kao poruka tužiteljima Tužilaštva BiH.

Izdata je naredba svim policijskim upravama kojom se nalaže da se podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.

“Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet”, rekao je Kostrešević.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine za BHRT su rekli da su dobili određenu informaciju koja se provjerava, te da su zbog toga vršeni pretresi.

U međuvremenu, pretreseni su i objekti na Sokocu i u Han-Pijesku. Pronađeno je i oružje kojim je, navodno, ubistvo trebalo biti izvršeno.