Kategorije
VIJESTI

SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA: Ministarstvo odbrane Srbije reagovalo na navode o ulasku Vojske Srbije na teritoriju Kosova, evo šta o svemu kaže Nebojša Stefanović…

Ministarstvo odbrane Srbije saopćilo je večeras, reagujući na informacije koje su se pojavile, da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju KiM.

 

“Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namjerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopćava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije“, saopćilo je Ministarstvo.

Podsjetimo, u sjevernom dijelu Mitrovice u toku popodneva čule su se sirene za uzbunu. Blokirani su administrativni prelazi Brnjak i Jarinje. Narod se okuplja na barikadama, a kamioni blokiraju put.