SKANDAL U REŽIJI “TROJKE”: “Muslimanska reprezentacija” sa spiska pozvanih izostavila Refika Lendu!

VIJESTI

Na dnevnom redu je koordinacija rada Parlamenta i Vlade FBiH, utvrđivanje prioriteta rada Parlamenta i Vlade FBiH, te ostala pitanja.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirjana Marinković-Lepić i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović uputili su poziv za sastanak predsjednici FBiH Lidiji Bradara i potpredsjedniku FBiH Igoru Stojanoviću, potpuno ignorišući potpredsjednika FBiH iz reda Bošnjaka Refika Lendu, piše novinska agencija Patria.

Radno-konsultativni sastanak je zakazan za 31. maj u 12 sati, a pozvani su članovi parlamentarne većine oba Doma, članovi Vlade FBiH. Sastanak će biti održan u sali Parlamenta FBiH.

 

alt

Na dnevnom redu je koordinacija rada Parlamenta i Vlade FBiH, utvrđivanje prioriteta rada Parlamenta i Vlade FBiH, te ostala pitanja.

Podsjećamo, nova Vlada izglasana je 28. aprila a od tada nije održana niti jedna sjednica Parlamenta FBiH. U međuvremenu je Vlada FBiH je povukla veliki broj zakona iz parlamentarne procedure te ostavila rok ministrima da se izjasne o zakonima koji su u proceduri.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Izostavljanje Refika Lende, dopredsjendika Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda, je u skladu s obećanjem Milorada Dodika da će u ovom mandatu on i Dragan Čović odrediti “muslimansku reprezentaciju” u organima vlasti.  

Aktuelna Vlada Federacij BiH, kojom predsjedava Nermin Nikšić, uživa skoro stopostotnu podršku Hrvata i Srba u oba doma Federalnog parlamenta ali minimalnu podršku bošnjačkih zastupnika. Od 100 posto izabranih Bošnjaka u Federalnom parlamentu, Nikšićevu vladu podržava oko 30 posto!