Kategorije
VIJESTI

SKANDALOZAN ISTUP DODIKOVOG SAVJETNIKA: Tegeltija koristi ljudsku tragediju za srbovanje i političke poene…

Milan Tegeltija, Dodikov savjetnik i bivši predsjednik VSTV-a BiH oglasio se o istoj temi i ponovo uzburkao strasti.

Ne stišavaju se reakcije nakon najava mogućeg nametanja Izbornog zakona od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Jučer je član Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a kazao da je protiv nametanja Izbornog zakona te optužio visokog predstavnika Christiana Schmidta da je izlobiran od strane Republike Hrvatske.

Milan Tegeltija, Dodikov savjetnik i bivši predsjednik VSTV-a BiH oglasio se o istoj temi i ponovo uzburkao strasti.

„Dok se helikopterski servis Republike Srpske, lokalno stanovništvo i kanader iz Hrvatske bore protiv vatrene stihije u Hercegovini, političko Sarajevo iz udobnih fotelja prodaje demagogiju, bori se za bošnjačku nacionalnu državu i prijeti ratom i nemirima.

 

Bila je dovoljna samo jedna najava neke odluke građanina Schmista koja ne paše političkom Sarajevu, da se u Sarajevu raspe ljubav prema OHR-u i zapadu i da Bošnjaci ponovo postanu muslimani koje mrzi cijeli zapadni svijet.

Kada je potrebno koristiti optužbe za islamofobiju kao politički argument tada politički Bošnjaci bez ikakvih problema sebe nazivaju muslimanima i optužuju Evropu za islamofobiju. Kada to uradi Dodik ili neko drugi, e to je onda strašno. A u čemu je razlika? Pa ni u čemu“, poručio je Dodikov savjetnik.

Tegeltija je tako beskrupulozno iskoristio borbu s vatrenom stihijom i ljudsku tragediju za srbovanje i političke poene…

(SB)