SKANDALOZAN NASTUP DRAGANA ČOVIĆA NA HRT-u: “Zabilješke su išle u svaku obitelj, čak i od Islamske zajednice, koliko glasova ide obitelji Izetbegović, koliko Komšiću…” (VIDEO)

VIJESTI

Borjana Krišto dobila je 165.000 glasova, najviše do sada. Čović smatra da će ih dobiti oko 180.000.

“Kampanju smo vodili drugačije nego prije, dobili smo zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora, 11 stranaka podržalo je Krišto, što je bio i problem jer smo išli s jednim kandidatom kako bismo pokazali da Hrvati ne biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, nego to rade Bošnjaci. Imali smo kampanju koja je govorila o budućnosti, o problemima naroda, o ekonomskoj i socijalnoj problematici, pravnoj sigurnosti. Mislim da smo dobili pozitivnu reakciju, rekao je Čović.

Smatra da bi nedovoljno bilo i 200.000 glasova da Borjana Krišto uđe u Predsjedništvo BiH

 

“I da je trebalo 250 tisuća, odvojilo bi se 250 tisuća. Trebate pratiti kako su se usmjeravali glasovi, napuci koji su se davali, zabilješke koje su išle u svaku obitelj, čak i od islamske zajednice. Sa vrlo jasnim porukama koliko glasova ide obitelji Izetbegović, koliko Komšiću. Znači ne treba se zamarati brojkama. Mi smo postigli što smo željeli –  da naš narod želi imati legitimne predstavnike.”

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Čović kaže da je s Christianom Schmidtom razgovarao  sat vremena prije nego što je Schmidt proglasio svoju odluku i da ga je on uvjeravao da želi poslati poruku da mu je ključna ideja deblokirati proces.

Rekao je da ga je više puta pozivao da donese cjelovito rješenje.

U Parlamentu Hrvati stoje dobro, kaže Čović i dodaje da će imat apsolutne većine u pet kantona, a na razini BiH siguran je da rezultat garantuje potpunu uključenost u izvršnu vlast.

“Tu nema unaprijed zadanog partnera, partnerstvo se rađa od legitimnog rezultata kod Bošnjaka, kod srpskog naroda. Želimo naglasiti, prije svega u razgovorima s predstavnicima međunarodne zajednice, ovo što radi bošnjački narod, da četvrti put dovede u Predsjedništvo nekoga u ime nas. Razgovore ćemo voditi ozbiljno, a želimo li biti kandidat EU-a prvo moramo izmijeniti izborni zakon i ustav.

Poručio je da će se baviti životnim, ekonomskim, socijalnim pitanjima, uz politička pitanja.