SKANDALOZNA NAJAVA: FK Laktaši iskoristili fotografiju zločinca Arkana za najavu gostovanja u Bijeljini

VIJESTI

Na zvaničnoj stranici FK Laktaši, nekadašnjeg premijerligaša i kluba koji se sada takmiči u Prvoj ligi entiteta RS, osvanula je skandalozna najava utakmice 15. kola Prve lige RS protiv Radnika u Bijeljini.

Na zvaničnoj stranici FK Laktaši utakmica je najavljena naslovom “Ofanziva na Bijeljinu”, uz montažu svima dobro poznate fotografije.

Na originalnoj fotografiji koju je snimio Ron Haviv, višestruko nagrađivani američki fotoreporter, zloglasni zlikovac Željko Ražnatović Arkan s puškom u jednoj i tigrom u drugoj ruci stoji ispred svojih “tigrova”, koji su na tenku.

Umjesto glave zlikovca Arkana, u FK Laktaši montirali su svog kapitena Borisa Ostojića, a montirane su glave još trojice fudbalera ovog tima.

alt

 

Ista fotografija podijeljena je i na Facebook stranici kluba.

Podsjetimo, “Tigrovi” koje je vodio zločinac Željko Ražnatović Arkan 1. aprila 1992. godine okupirali su Bijeljinu. Ulaskom u Bijeljinu Arkan je preuzeo vlast u gradu te naredio sistematsko zlostavljanje i ubijanje muslimanskog stanovništva.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Tada je ubijeno najmanje 48 civila Bošnjaka. Leševi su danima ležali po ulicama. Sljedećih mjeseci nastavio se neviđen teror, pljačka ubijanje i protjerivanje Bošnjaka.

 

Na prvi dan Bajrama, 4. aprila, Arkanova Srpska dobrovoljačka garda ovladala je Bijeljinom. Arkan je tada u izjavi za medije govorio o “oslobođenoj Bijeljini”. Dok su Arkanovci “oslobađali Bijeljinu”, na minaretu džamije lepršala je srpska zastava, koju je Arkan postavio po ulasku u Bijeljinu.

Kamere su zabilježile kako Biljana Plavšić 4. aprila 1992. godine, nakon obilaska grada, zahvaljuje Arkanu, te proglašava “oslobađanje” Bijeljine.

Protiv Željka Ražnatovića Haški tribunal potvrdio je optužnicu, ali su od sudske pravde bile brže Arkanove ubice.

Uvidom u internet stranicu FK Laktaši može se vidjeti kako je predsjednik Skupštine ovog kluba Miloš Brkić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Hoće li se on oglasiti i reagovati na ovu sramnu objavu?

alt

Faktor/SB