Kategorije
VIJESTI

SKANDALOZNE TVRDNJE ČOVIĆEVOG NOVINARA: “Ukoliko Hrvati to ne učine, pomoći će čovjeku koji čini sve da ih uništi…!”

“Hrvati u BiH jedino masovnim izaskom na izbore 2. listopada mogu spriječiti ponovnu majorizaciju u izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH”, kazao je Milan Šutalo, glavni urednik portala “HMS” bliskog Draganu Čoviću i HDZ-u, gostujući u programu mostarske televizije “HB”.

On je kazao da glasajući za zajedničku kandidatkinju HNS BiH Borjanu Krištu, glasaju za vrijednosti koje i sami podržavaju, konstitutivnost i ravnopravnost Hrvata u BiH.

“Neizlaskom na izbore Hrvati neizravno pomažu da Komšić, koji se bori za eliminaciju Hrvata kao političkog naroda u BiH, još četiri godine sjedi u Predsjedništvu”, kazao je Šutalo.

 

Rekao je da će u tom slučaju “na mjestima ambasadora BiH iz hrvatske kvote ponovo biti Komšićevi ljudi, i da će on učiniti sve da na čelu Vijeća ministara BiH u narednom mandatu ne bude kandidat stranaka koje dobiju podršku većine birača, već Hrvat koji će provoditi bošnjačku politiku”.

Osim toga, kazao je da će “hrvatskom komponentom Oružanih snaga i dalje će zapovjedati čovjek koji čini sve da Hrvate uništi kao politički narod”.

SlobodnaBosna